Any Cerdā

Activitats

3r Concurs d'Arquitectura Avançada

The self sufficient city: com serà l'hàbitat del futur?

27\05\2009 - 27\05\2010

ORGANITZA: INSTITUT D'ARQUITECTURA AVANįADA DE CATALUNYA (IAAC)

LLOC: CCCB

PUJADES, 102 BAIXOS

T. 933064100

L'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) i HP et conviden al lliurament de premis del concurs THE SELF SUFFICIENT CITY, realitzat a través d'internet i en el qual van participar més de 700 projectes de 116 països. El primer premi ha estat atorgat ex-aequo al projecte "Hurbs", de Sergio Castillo Tello i María Hernández Enríquez (Espanya) i a "Water Fuel", dissenyat per Rychiee Espinosa y Seth McDowell (EUA).

El jurat l'han composat, entre d'altres, Jaime Lerner (Brasil), Yung Ho Chang (Beijing, China), Aaron Betsky (Cincinnati, USA), Salvador Rueda, director de la Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona, Alejandro Gutierres (Ove Arup, London), Brett Steele, director de la Architectural Association (London, UK), Stan Allen, director de la Princeton University School of Architecture i Benyam Ali, director del Department of Architecture de l'Adis Abeba University (Etiòpia).

Els projectes “Massive Urban Recycling-Plastered Stadium”, “Sky City”, “Reciprocity” i “Mobilizing Villages” van rebre sengles esmenes d'honor.

"Hurbs proposa la creació d'un experiment participatiu amb el fi de generar un sistema urbà basat en la informació, en el qual els ciutadans i experts treballin junts per desenvolupar ciutats mitjançant solucions que optimitzin els recursos urbans. El jurat va valorar l'enteniment de la ciutat com una estructura que és reinformada a través de sistemes de gestió digital.

"Water Fuel" proposa el desenvolupament de tecnologies que transformen l'aigua marina en energia, generant hidrogen en entorns urbans per a ser emprat en sistemes de transports, així com per al consum urbà. El jurat va valorar la integració dels sistemes de producció d'energia en un context urbà i la seva capacitat de transformar entorns cívics i de fomentar l'autosuficiència energètica.

Programa:

19:30 h. Presentació del concurs. Vicente Guallart, director IAAC

19:45 h. The self-sufficient City. Debat.
Michel Rojkind (Mexico DF), Willy Muller (BCN), els membres del jurat i els guanyadors del concurs

20:15 h. Cerimònia de lliurament dels premis
Lucas Cappelli, director del ConcursoMerce Barcons, HP EMEA

20:30 h. Videoprojeccions dels participants, còctel i sessió de DJ

L'entrada a l'acte és lliure.