Any Cerdā

Activitats

El Castell dels tres dragons

De restaurant a Museu de Ciències Naturals

19\02\2009 - 13\09\2009

ORGANITZA: MUSEU DE CIčNCIES NATURALS DE BARCELONA

COMISSARI: ROSSEND CASANOVA

LLOC: MUSEU DE CIčNCIES NATURALS

PARC DE LA CIUTADELLA, S/N

T. 932562200

El Castell dels tres Dragons, construït com a Cafè-Restaurant de l’Exposició Universal del 1888 per Lluís Domènech i Montaner, destacat arquitecte del modernisme català, està considerat un dels millors exemples del premodernisme.

La mostra revisa per primera vegada la seva història a través del vessant arquitectònic, artístic i social de l’edifici, i incideix en el conegut taller que el mateix Domènech hi instal•là amb l’objectiu de recuperar tècniques antigues (la forja, la ceràmica, la fusteria, l’escultura en pedra o el vidre esmaltat) per aplicar-les a la nova arquitectura. Un episodi de l’art català que ha estat considerat la gènesi de les arts decoratives del modernisme i que aquesta exposició es proposa revisar.

D’altra banda, la mostra aporta dades inèdites sobre els usos que ha tingut l’edifici i les modificacions que s’hi han fet, algunes signades pel mateix arquitecte en estil modernista i d’altres de posteriors, segons els cànons noucentistes.

L’exposició està estructurada cronològicament en diferents apartats on, a través de gravats, fotografies, documents originals i peces d’època, es mostra la importància d’aquest immoble de totxo i ferro, aleshores radicalment modern i avui encara estèticament atractiu.

Més informació a la web del Museu de Ciències Naturals .