Any Cerdā

Activitats

De les maquetes i els plànols a la ciutat real

Doble visita guiada

10\12\2009 - 28\02\2010

ORGANITZA: CCCB

LLOC: CCCB

C/ MONTALEGRE, 5

T. 933064100

L’Any Cerdà i el CCCB us conviden a una nova activitat que combina una visita guiada a l’exposició "Cerdà i la Barcelona del futur" i un passeig comentat a l’interior d’illa de Càndida Pérez.

No es pot entendre el projecte de Cerdà sense endinsar-se en els traçats dels seus plànols, sense conèixer els motius, els interessos i els impediments que va trobar l’arquitecte a l’hora de dur a terme el seu projecte per a la nova Barcelona: una ciutat que havia de ser ordenada, neta i pràctica. L’exposició "Cerdà i la Barcelona del futur" que acull el CCCB permet conèixer amb profunditat aquest procés urbanístic. Es tracta d'una exposició que pretén analitzar el present de l’Eixample i reflexionar al voltant del futur de la ciutat de Barcelona. I per completar l’explicació teòrica que s’ofereix a la mostra, l’activitat continua amb una visita comentada que finalitza a l’interior d’illa de Càndida Pérez.

La visita planteja una aproximació a la realitat de dos barris que estan vivint una gran situació de canvi: l’Eixample, amb la recuperació dels interiors d’illa, i Ciutat Vella, amb la remodelació del Mercat de Sant Antoni.

La recuperació dels interiors d’illa dissenyats com a espai d’esbarjo per Cerdà ha estat una de les apostes destacades de l’Ajuntament. L’espai que es visita es troba al costat del Mercat de Sant Antoni i és un dels 40 interiors d’illa recuperats al barri de l’Eixample. En aquest cas s’ha volgut retre homenatge a Càndida Pérez i Martínez, compositora i cupletista nascuda a Olot al 1893 i autora de moltes de les cançons que han conformat el recull de música popular catalana. Aquest interior d’illa de 1.090 m2 ocupa l'espai d'una antiga fàbrica de la qual s'ha mantingut la xemeneia principal. Disposa d'una biblioteca, una àrea de jocs infantils i una zona de descans.

DADES D'INTERÈS

Funcionament de l’activitat:  
Visita guiada a l’exposició "Cerdà i la Barcelona del futur". Posteriorment el grup surt del CCCB per seguir amb una visita comentada per Ciutat Vella i l’Eixample que finalitza a l’interior d’illa de Càndida Pérez.

Durada:
Visita a l’exposició: 1h
Total visita exposició + passejada comentada: 2’30h.

Preu:
El preu de les dues visites va inclòs amb l’entrada a l’exposició.
Tarifa normal: 4’50€
Entrada reduïda: 3’40€ (jubilats, famílies nombroses, estudiants menors de 25 anys).

Lloc:
Inici de la visita: CCCB (c/ Montalegre, 5).
Final de la visita: Interior d’illa de Càndida Pérez (c/ Comte Borrell, 44).

Horaris:
Dijous: 18h
Dissabte i diumenge: a les 11.30h.
(Només fins el 21 de febrer de 2010).

+info:
CCCB: 93 306 41 00