Any Cerdā

Activitats

Inauguració de l'Any Cerdà

11\06\2009

ORGANITZA: AJUNTAMENT DE BARCELONA

LLOC: AJUNTAMENT DE BARCELONA

PLAįA SANT JAUME, 1

T. 934027000

Ha arribat l’hora. El dia 11 de juny era la data assenyalada. Comença l’Any Cerdà. Amb un acte que tindrà lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona a les 19:30, l’urbanista i geògraf Peter Hall i l’arquitecte Manuel Solà Morales seran els encarregats d’inaugurar aquest any temàtic amb què la ciutat commemora el 150è aniversari de la projecció de l’Eixample.

El dia 7 de juny de 1859 el ministeri de Foment aprovava el Pla de Reforma i Eixample de Barcelona que havia projectat magistralment l’enginyer català Ildefons Cerdà. Naixia així la cèlebre quadrícula de l’Eixample, que es convertiria en un referent urbanístic mundial i en símbol etern de la ciutat. L’Any Cerdà, iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb altres institucions públiques i privades, aprofitarà aquest aniversari per organitzar un ampli programa d’activitats que inclou exposicions, espais de debat i reflexió o itineraris urbans, entre altres propostes.

Si l’Eixample és la mostra de com la Barcelona de fa 150 anys va saber preparar-se per poder acollir amb naturalitat als temps que vindrien, l’Any Cerdà pretén anar més enllà de l’estricta commemoració i obrir un interrogant: quina serà la millor manera de fer que la ciutat actual s’adapti a les exigències del futur? El que s’obre ara és un any per pensar respostes.