Any Cerdā

Activitats

Presentació del joc de l'Any Cerdà

26\09\2009 - 27\09\2009

ORGANITZA: OFICINA DE COORDINACIķ DE L'ANY CERDā

LLOC: CIUTAT DE LES PERSONES

PASSEIG DE GRāCIA (DIPUTACIķ / GRAN VIA)

El dissabte 26 i el diumenge 27 de setembre, en el marc de la Ciutat de les Persones, es farà la presentació oficial del Joc de l’Any Cerdà.

El joc, impulsat per l’oficina de coordinació de l’Any Cerdà i creat per Oriol Ripoll i l’empresa Paités, especialista en jocs, pretén d’una manera entretinguda, lúdica i divertida, donar a conèixer l’Any Cerdà.

El joc parteix de la premissa bàsica que totes les ciutats es pensen primer i es fan després, però són les accions dels ciutadans les que acaben configurant el seu ús real.

Els jugadors són pensadors de la ciutat. Cadascú, però, té una missió especial, ja que es deuen als ciutadans que els han triat per fer-ho.

A partir d’una mecànica senzilla aniran prenent decisions i propostes sobre la ciutat. Un cop preses les decisions apareixen les cartes d’acció, amb les quals els ciutadans acaben decidint quines propostes revoquen, aproven o milloren.

El joc és cooperatiu. Això vol dir que o bé guanyen tots o bé perden tots. Però si assoleixen l’objectiu hi ha un guanyador: qui ha aconseguit resoldre la seva missió secreta amb més punts.

Durant el cap de setmana de la Ciutat de les Persones, en un espai al costat de la carpa de l’ICUB, s’ensenyarà a jugar a tots aquells que ho vulguin.