Any Cerdā

NOTICIES

150 anys, 150 llibres

L'Any Cerdà allibera llibres per l'Eixample

08\03\2010

En motiu dels 150 anys del Pla Cerdà, l’Oficina de Coordinació de l’Any Cerdà ha decidit alliberar pels barris de l’Eixample 150 llibres relacionats amb la ciutat de Barcelona. A partir del dia 16 de març de 2010 i fins després de Sant Jordi, omplirem els espais públics de la ciutat amb llibres a la recerca de lectors

L’Any Cerdà es suma amb aquesta iniciativa al moviment internacional d’intercanvi de llibres del bookcrossing, que té una filosofia ben simple: als llibres els agrada viatjar i ser llegits, no quedar captius a les prestatgeries. Els bookcrossers es dediquen a alliberar els llibres que els han agradat per tal que puguin trobar nous lectors.

Seguint aquestes premisses, l’Oficina de Coordinació de l’Any Cerdà alliberarà 150 obres de tot tipus amb un tret en comú: totes elles tenen una relació directa amb la ciutat de Barcelona. La nòmina d’obres que s’alliberaran és una miscel·lània que va des d’autors clàssics a escriptors de les generacions més recents. Pel que fa als gèneres, s’ha fet una selecció amb predomini la novel·la, però sense deixar de costat altres lectures com la poesia o el còmic o algunes relacionades amb la temàtica central de l’Any Cerdà: l’arquitectura i l’urbanisme de Barcelona.

Es podran trobar llibres en espais públics (interiors d’illa, places, parcs, etc) i en espais privats (bars, gasolineres, hospitals, botigues,  etc). Només es tracta d’entrar al Navegador de l’Any Cerdà i buscar-los.


Com funciona?

El mecanisme és senzill. Durant sis setmanes s’alliberarà llibres a diversos llocs de l’Eixample de la ciutat. Cada alliberament serà convenientment enregistrat sobre el mapa de la ciutat que hi ha al Navegador de l’Any Cerdà (www.anycerda.org/navegador) Així mateix, se’n donarà compte a través dels canals de Facebook i Twitter de l’Any Cerdà.

L’activitat és gratuïta i no exigeix cap compromís per part dels participants. Es tracta d’un joc destinat a promoure la lectura amb una filosofia d’intercanvi. Tots aquells usuaris que trobin un llibre són convidats a seguir el joc deixant-ne constància al Navegador de l’Any Cerdà i a seguir amb la cadena alliberant pel seu compte el mateix llibre o un altre.

Aquesta activitat s’ha dissenyat tenint en compte la filosofia general del bookcrossing a nivell internacional. Per això mateix, els llibres alliberats seran inscrits a www.bookcrossing.com i comptaran amb un codi que permetrà fer el seguiment individual de cada exemplar i els comentaris dels seus lectors.

LLEGENDA DE LES ICONES DEL NAVEGADOR

HE TROBAT UN LLIBRE. I ARA QUÈ?