Any Cerdā

NOTICIES

Comença l'Any Cerdà

10\06\2009

Ha arribat l’hora. El dia 11 de juny era la data assenyalada. Comença l’Any Cerdà. Amb un acte que tindrà lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona a les 19:30, l’urbanista i geògraf Peter Hall i l’arquitecte Manuel Solà Morales seran els encarregats d’inaugurar aquest any temàtic amb què la ciutat commemora el 150è aniversari de la projecció de l’Eixample.

El dia 7 de juny de 1859 el ministeri de Foment aprovava el Pla de Reforma i Eixample de Barcelona que havia projectat magistralment l’enginyer català Ildefons Cerdà. Naixia així la cèlebre quadrícula de l’Eixample, que es convertiria en un referent urbanístic mundial i en símbol etern de la ciutat. L’Any Cerdà, iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona en col•laboració amb altres institucions públiques i privades, aprofitarà aquest aniversari per organitzar un ampli programa d’activitats que inclou exposicions, espais de debat i reflexió o itineraris urbans, entre altres propostes.

Si l’Eixample és la mostra de com la Barcelona de fa 150 anys va saber preparar-se per poder acollir amb naturalitat als temps que vindrien, l’Any Cerdà pretén anar més enllà de l’estricta commemoració i obrir un interrogant: quina serà la millor manera de fer que la ciutat actual s’adapti a les exigències del futur? El que s’obre ara és un any per pensar respostes.

Si voleu tenir tota la programació de l’Any Cerdà a un cop d’ull, consulteu-ne el programa.