Any Cerdā

NOTICIES

Comença una altra de les grans exposicions de l'Any Cerdà

23\11\2009

Cerdà, 150 anys de modernitat és una mostra que pretén fer accessible a tot tipus de públic la comprensió dels elements amb què s’ha construït l’Eixample de Barcelona, així com realitzar una aproximació als valors amb què s'ha construït l'Eixample al llarg dels darrers 150 anys. Per això, l'espai expositiu està dividit en quatre parts:

En una primera sala introductòria, es presenta la Barcelona prèvia a l’Eixample i els elements que permetran el canvi d’escala amb el projecte de Cerdà.

A continuació, s’han escollit aquells elements que permeten la construcció de l’Eixample: l’habitatge, la quadrícula, el carrer, el xamfrà i la claveguera.

Sobre aquesta base, i en el marc de la quadrícula, s’analitza cóm la ciutat es dota d’activitats i equipaments a través de les diverses configuracions d’illes associades a la residencia, la indústria, els equipaments i els espais verds.

Per altra banda, s’ha volgut mostrar com la ciutat creix d’una forma planificada i com el projecte es trasllada del plànol a la realitat.

Finalment, s’ha tractat d’analitzar el creixement de l’Eixample segons el principi cerdanià que cada forma de transport genera una forma d’urbanització a través de diferents salts de llindar associats a la construcció d’infraestructures que han permès créixer la ciutat per a cada mode de transport.

Organitzada per la Fundació Urbs i Territori Ildefons Cerdà (FUTIC), Cerdà, 150 anys de modernitat es podrà visitar de manera gratuïta fins el 21 de gener de 2010 a la Sala Comillas del Museu Marítim a les Drassanes Reials.