Any Cerdā

NOTICIES

Dos nous itineraris per conèixer els límits de l'Eixample

10\09\2009

El dissabte 19 de setembre a les 17h hi ha programat l’itinerari en autocar Barcelona Panorama: els límits del Pla Cerdà , un recorregut pels límits topogràfics naturals que van delimitar el planol de l’Eixample de la ciutat de Barcelona dissenyat per Ildelfons Cerdà. Proposem una mirada intencionada al conjunt de l’Eixample des dels turons de Barcelona, miradors privilegiats i molt propers a la ciutat central, convertits alguns en parcs i altres en espais verds poc urbanitzats.

Per aquells que prefereixin la bicicleta els proposem pel mateix dissabte 19  a les 17h l’itinerari Tour Cerdà: espais verds als límits de l'Eixample . Una oportunitat per conèixer la seqüència d’espais verds, alguns fins a cert punt desconeguts per a molts ciutadans, que conté la periferia de l’Eixample Cerdà. En aquests límits la geometria precisa del projecte de Cerdà es dissol i admet múltiples variacions. En aquest itinerari en bicicleta travessarem des de jardins íntims fins a nous parcs urbans que ens proposen altres maneres d’entendre l’espai verd de la ciutat.

Per participar-hi cal reservar prèviament al  Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB):  Tel. 93 306 41 00 o per internet: seducatiu@cccb.org. (si reserveu per correu electrònic cal esperar la confirmació).  El preu de l’itinerari en autocar Barcelona Panorama: els límits del Pla Cerdà  és de 10€  (menors de 16 anys: 5€) i el de l’itinerari en bicicleta Tour Cerdà: espais verds als límits de l'Eixample és de 8€ (menors de 16 anys: 5€). Hi ha un 25% de descompte per als Amics del Museu d’Història de Barcelona i per als Amics del CCCB. I un 20% de descompte per a menors de 25 anys i per a majors de 65 anys.