Any Cerdą

NOTICIES

L’Any Cerdà pren el carrer per la Mercè

17\09\2009

L’Any Cerdà surt al carrer. En motiu de les festes de la Mercè, alguns dels racons de l’Eixample pensats ara fa tot just 150 anys per Ildefons Cerdà es transformaran en escenaris a l’aire lliure.

És el cas, per exemple, dels Jardins de la Torre de les Aigües i els Jardins del Rector Oliveras es convertiran entre el 23 i el 27 de setembre en centres d’arts escèniques per a tots els públics. Altres llocs emblemàtics de l’Eixample que també es convertiran en teatres d’exterior són el Passeig Lluís Companys, la Plaça de Catalunya o la cantonada entre Roger de Llúria i Consell de Cent.

El programa d’actuacions a l’Eixample inclou ofertes com “Floten Tecles” , espectacle on la tapa d’un piano suspès a sis metres d’altura serveix com a pantalla on es projecten imatges cinematogràfiques a les quals el músic David Moreno posa banda sonora en una posició inversemblant.

També a diversos metres sobre el terra té lloc l’espectacle “Spheres” , en el qual es pot veure uns orbs al cel dels quals emergeixen uns personatges que acabarant elevant-se per damunt de les pròpies esferes d’existència en una al•legoria bella i plàstica. Aquesta creació, de la companyia australiana de dansa Strange Fruit, podrà veure’s els dies 25, 26 i 27 al Passeig Lluís Companys.

Les activitats de l’Any Cerdà a la Mercè 2009 tenen especialment en compte al públic infantil, a través de propostes escèniques com “El restauant d’en Titella” o “La cabana de Pépé” i d'activitats lúdiques com “El mercat municipal” , que permetrà als nens i nenes comprar a un mercat de joguina, o els sis jocs gegants que s’instal•laran als Jardins de la Torre de les Aigües.

Podeu consultar el programa d’activitats al següent enllaç: Programa de l'Any Cerdà a la Mercè 2009