Any Cerdą

NOTICIES

L’Any Cerdà presenta el seu programa educatiu

26\06\2009

El proper 30 de juny l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona i l’Oficina de Coordinació de l’Any Cerdà presentaran a la seu de la Fundació Godia un dels puntals d’aquest any temàtic acabat d’encetar: el projecte educatiu amb què es pretén implicar la comunitat educativa en la celebració del 150è aniversari del Pla Cerdà.

Entre els principals objectius de la celebració de l’Any Cerdà hi ha la divulgació de la figura d’Ildefons Cerdà i de la seva obra, el Pla de Reforma i Eixample de Barcelona, així com la difusió de les idees que expliquen la configuració actual de la ciutat. En aquest sentit, el projecte educatiu que acompanya l’Any Cerdà proposa diversos àmbits d’actuació, com ara el recull i presentació de les activitats que es realitzin en els centres educatius durant el curs i també de les realitzades en cursos anteriors. Per tal de reforçar la connexió entre la comunitat educativa i els programes culturals de la ciutat, el projecte preveu l’elaboració d’una sèrie d’activitats i propostes específiques a partir de la programació general de l’Any Cerdà.
 
Així mateix, l’Any Cerdà posarà a l’abast de la comunitat una eina de gran potencial educatiu a través de la seva pàgina web (www.anycerda.org) on, a més de consultar els materials disponibles, cada centre disposarà d’un espai propi on penjar els seus treballs i fer-los públics. Mitjançant aquestes iniciatives es pretén fomentar l’interès dels joves per l’arquitectura i l’urbanisme i també que aquells centre educatius situats a l’Eixample puguin explicar i analitzar el seu propi equipament com un dels exemples que Cerdà va considerar en la projecció urbanística del seu Pla.

D’altra banda, tot aquest programa educatiu s’integra amb l’àmplia proposta d’itineraris urbans organitzats pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el Museu d’Història de la ciutat (MUHBA) amb motiu de l’Any Cerdà, que comptaran amb un calendari paral•lel de visites escolars. Aquestos i altres detalls del projecte es presentaran el proper 30 de juny davant  professors de les escoles públiques de la ciutat i representants de les institucions que formen el Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona.

Per a més informació visiteu l'apartat Des de l'educació.