Any Cerdā

NOTICIES

Nous itineraris per l'Eixample i el Besòs

13\07\2009

Aquesta setmana l’Any Cerdà ens ofereix la possibilitat de realitzar dues noves sortides guiades per la ciutat: “Raó, passió i negoci en la construcció de l’Eixample” i “Besòs: de frontera a espai públic”. Per tercera setmana consecutiva, els itineraris urbans es realitzaran el dissabte a les deu del matí i a dos quarts de sis de la tarda.

“Raó, passió i negoci en la construcció de l’Eixample” és una passejada organitzada pel Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) que es va realitzar per primera vegada el 4 de juliol i que aquest dissabte 18 de juliol es torna a oferir a les 10 del matí i per darrera vegada fins que arribi la tardor. Es tracta d’un recorregut que permet explorar el cor de la ciutat inventada per Cerdà i veure com van conviure les idees de l’urbanista amb les propostes arquitectòniques del modernisme i del noucentisme i també amb la pressió immobiliària.

Els interessats en participar en aquest itinerari poden reservar plaça en el telèfon 93 256 21 22 o a través del correu reserves-mhcb@bcn.cat. El preu és de 6€ i gratuït pels menors de 16 anys.

La segona de les sortides d’aquest dissabte 18 de juliol, “Besòs: de frontera a espai públic”, és un itinerari en autocar organitzat pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Aquesta ruta porta els participants fins on Cerdà va fer acabar els seus plànols: els marges del riu Besòs, un punt fonamental per a l’articulació de la Barcelona metropolitana.

Per reservar, cal adreçar-se al 93 306 41 00 o escriure a seducatiu@cccb.org. El preu és de 10€ per als adults i de 5€ per als menors de 16 anys. Cal recordar que, com és habitual, s’ofereixen descomptes a tots els itineraris d’un 20% per als menors de 25 anys i majors de 65 i d’un 25% per als amics del CCCB i del MUHBA.

Més informació a l'apartat d'Itineraris urbans.