Any Cerdā

NOTICIES

El CCCB deixa el relleu de les exposicions de l'Any Cerdà al Museu d'Història

22\02\2010

Despés d'haver rebut 40.000 visitants, l'exposició "Cerdà i la Barcelona del futur" tancarà les portes aquesta setmana al CCCB i cedirà protagonisme a l'última de les grans mostres de l'Any Cerdà: "Cerdà i Barcelona. La primera metròpoli" , que obre el dijous 25 de febrer de 2010 i romandrà al Museu d'Història de Barcelona fins al setembre.

L'exposició "Cerdà i la Barcelona del futur" dirà adéu el proper diumenge 28 de febrer i amb ella totes les activitats paral·leles que organitza el CCCB, com ara les dobles visites guiades que fan un recorregut pels diferents espais expositius i després es traslladen a una illa de l'Eixample per presenciar in situ alguns dels temes que tracta la mostra. Aquestes dobles visites es programaran per darrera vegada el dijous 25 de febrer, el dissabte 27 i el diumenge 28.

A partir d'aquest moment, el focus de les grans exposicions de l'Any Cerdà quedarà centrat en l'última d'elles: "Cerdà i Barcelona. La primera metròpoli" , que després de la inauguració el 25 de febrer de 2010 al Saló del Tinell del Museu d'Història de Barcelona (MUHBA) oferirà tres jornades consecutives de portes obertes. Aquesta proposta emmarca la creació de l'Eixample dintre de la transició de Barcelona cap a la modernitat.

Per altra banda, també roman oberta l'exposició "1859, Barcelona i els Jocs Florals".


Cerdà Postmetròpolis

Així mateix, el divendres 26 de febrer es realitzarà al CCCB el seminari "Regeneracions, La recuperació de la ciutat" , primer dels quatre seminaris metropolitans que serviran per escalfar motors de cara al Congrés Internacional Cerdà Postmetròpolis que tindrà lloc al juny.

Aquesta jornada de reflexió i debat urbanístics serà transmesa per streaming a través de la web de l'Any Cerdà.

Consulta aquí el programa detallat del seminari.


Itineraris urbans

L'agenda de la darrera setmana del mes de febrer es completa amb dos itineraris urbans:

-A la recerca d'un nou estil. L'arquitectura historicista a l'Eixample
Dissabte 27, 10.30 h. +info

-Llobregat, nou eix metropolità
Diumenge 28, 10 h. +info