Any Cerdā

NOTICIES

EL COMPTE ENRERE HA COMENÇAT

VOLS SER A LA BARCELONA DE 2159?

11\05\2010

Ja és només qüestió de dies. El compte enrere està en marxa. El 10 de juny de 2010 es tancarà definitivament la càpsula del temps de l'Any Cerdà. Fins a aleshores hi ha de temps per accedir a barcelona2159.org i deixar un missatge pels barcelonins del futur.

Coincidint amb els 150 anys del Pla Cerdà, que va donar lloc a l'Eixample, el projecte barcelona2159.org s'ha proposat durant tot l'Any Cerdà recollir missatges dels ciutadans a una càpsula del temps que serà tancada el 10 de juny de 2010 i només es tornarà a obrir a l'any 2159, un cop transcorreguts altres 150 anys.

A través de la pàgina web www.barcelona2159.org i del capsulamaton que ha recorregut diferents espais de la ciutat de Barcelona s'ha estat demanant els ciutadans que imaginin la Barcelona de 2159. Amb prop de 3.000 participacions, el projecte s'apropa al seu moment culminant, en què es donarà per clausurada la web que recull els missatges. Llavors, totes les participacions s'inseriran a una càpsula física que serà ubicada a un lloc emblemàtic de la ciutat fins que arribi el moment de la seva obertura.

Aquells que encara no hageu deixat el vostre missatge pels habitants del futur, encara hi sou a temps de fer-ho. Si necessiteu inspiració, podeu consultar els missatges que han deixat altres.


Acer inoxidable i nitrogen líquid

En el disseny del contenidor dels missatges que els barcelonins de l'Any Cerdà llegaran als seus descendents del 2159 ha treballat un equip composat per científics, antropòlegs, historiadors, dissenyadors i enginyers. El resultat és una representació iconogràfica d'una càpsula composada per una campana d'acer inoxidable de 2 metres d'alçada i 1,5 de diàmetre. Al seu interior hi haurà un recipient de vidre hermètic farcit de nitrogen líquid, en el qual s'hi depositarà la informació en format òptic, el lector corresponent per a la seva descodificació i un generador elèctric solar. L'enginy incorporarà un temporitzador que, mitjançant un mecanisme giratori anirà desvetllant, any rere any, un missatge que només serà llegible en la seva totalitat un cop transcorreguts els 150 anys.

Així doncs, tot està preparat per enviar els missatges recollits cap al futur. Si vols ser a la Barcelona de 2159, encara tens fins el dia 10 de juny per crear el teu missatge en format de vídeo, imatge o text.

barcelona2159.org

53 creadors de BCN deixen un missatge pel futur