Any Cerdā

NOTICIES

Explora els jardins secrets de l'Eixample en bicicleta

25\01\2010

Els itineraris urbans d'aquesta setmana et porten a descobrir els jardins de l'Eixample en bicicleta o a explorar a peu els indrets que han donat al districte la seva forma actual.

"Tour Cerdà: espais verds als límits de l'Eixample" és el nom de la ruta en bicicleta que diumenge 31 de gener de 2010 a les 10 h. farà un recorregut per petits i grans vergers de l'Eixample, alguns d'ells encara desconeguts per a bona part dels ciutadans. Consulta els preus i altres detalls, aquí.

L'altra proposta pel diumenge al matí és "L'Eixample, la forma de la ciutat" , que recorre a peu els llocs claus del Pla Cerdà. Informa-te'n aquí.

Exposicions
Amb aquesta setmana s'acaba el mes de gener i tanca l'exposició "1909, fotografia, ciutat i conflicte" , que es pot visitar fins dissabte 30 a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Un dia després, diumenge 31, era la data inicial de tancament de "1859, Barcelona i els Jocs Florals" , la mostra que commemora els 150 anys de la restauració dels Jocs Florals a la ciutat i que, afortunadament, ha estat prorrogada fins el 14 de març.

Per altra banda, segueixen obertes les exposicions "Cerdà i la Barcelona del futur" al CCCB i "L'Eixample de les persones" , que actualment es troba a la biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver.

Com cada setmana, el CCCB organitza dobles visites guiades a l'exposició "Cerdà i la Barcelona del futur" . Dijous, dissabte i diumenge es tindrà l'oportunitat de visitar la mostra amb un guia i posteriorment fer una ruta urbana fins a una illa de l'Eixample.

A més a més, aquest dijous a les 20 h. hi haurà la possibilitat de visitar l'exposició de manera gratuïta i amb els comentaris del fotògraf Joan Fontcuberta, autor d'una sèrie de fotografies de la Barcelona subterrània que ocupen un dels espais expositius. Més informació, aquí.