Any Cerdā

NOTICIES

Gràcies a tots i a totes!

15\06\2010

11 de juny de 2009 - 11 de juny de 2010. Aquestes dates ja formen part de la història de la ciutat de Barcelona. Els 12 mesos que ha durat l'Any Cerdà, al llarg dels quals s'han celebrat activitats de tipus molt divers i s'ha retut homenatge a l'enginyer que va dissenyar el traçat de l'Eixample: Ildefons Cerdà. L'Oficina de Coordinació de l'Any Cerdà vol donar les gràcies a tots aquells i aquelles que heu participat en aquest any commemoratiu i també a les persones que d'una manera o altra l'han fet possible.

L'Any Cerdà es va obrir el dia 11 de juny de 2009 mitjançant un acte al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona i coincidint amb els 150 anys de l'aprovació inicial de l'anomenat Pla Cerdà. La cloenda, en canvi, es va fer coincidir amb el 150è aniversari de l'aprovació definitiva del projecte i també amb el tancament del Congrés Internacional Cerdà Postmetròpolis , que va tenir lloc entre el 8 i el 11 de juny al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), entitat que ha estat l'encarregada d'acollir l'Oficina de l'Any Cerdà i la coordinació del mateix.

Tal i com va destacar l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, durant el seu discurs de cloenda, l'Any Cerdà ha servit, entre altres coses, per a fer justícia a Ildefons Cerdà, la feina del qual no havia estat mai suficientment reconeguda per la ciutat. L'esforç col·lectiu de l'Any Cerdà ha servit per divulgar la figura i l'obra de l'enginyer centellenc, així com per crear un arxiu digital de material documental que fins ara no existia o estava dispers.

Esperem que la memòria de l'enginyer que va fer possible el salt de Barcelona cap a la metròpoli perduri i es mantingui tan viva com ho està en aquest juny de 2010. Una salutació de tots els que he format part de la família de l'Any Cerdà i fins aviat!