Any Cerdā

NOTICIES

ITINERARIS I EXPOSICIONS PER A LA SETMANA DEL 11 AL 17 DE GENER

07\01\2010

L'Any Cerdà continua al 2010 amb múltiples activitats. Per a la setmana del 11 al 17 de gener s'han programat tres itineraris per la ciutat, que s'afegeixen a les 5 exposicions que mantenen les seves portes obertes.

El dissabte 16 de gener, a les 10 h., donarà sortida l'itinerari "L'obertura de la Via Laietana i la creació del Barri Gòtic" , que recorrerà a peu els carrers de Ciutat Vella que van ser objecte de majors transformacions i debats durant els segles XIX i XX.

Pel diumenge dia 17, l'oferta és doble: Per un costat hi ha el recorregut a peu de "Noves visions a l'entorn de la muralla" i per l'altre una passejada en bicicleta: "Tour Cerdà, un viatge per les illes de Barcelona" . Tots dos itinerars comencen a les 10 del matí.

Cal recordar que per participar en qualsevol de les rutes urbanes cal inscriure's prèviament.


Exposicions

Per altra banda, aquesta setmana és l'última en què es podrà visitar l'exposició "1909, fotografia, ciutat i conflicte" , que acull a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona una mostra d'imatges que retraten les transformacions de tot tipus que va patir la ciutat durant el primer quart del segle XX.

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ofereix, per la seva banda, una opció molt interessant per aquells a qui els vingui de gust accedir de manera més personal i entenedora als continguts que s'expliquen a l'exposició "Cerdà i la Barcelona del futur. Realitat versus projecte" . Es tracta d'una doble visita guiada que primer recorre l'exposició i després realitza un itinerari per la ciutat en què els participants poden comprovar in situ alguns dels conceptes exposats.

També segueixen obertes les següents exposicions:

"Cerdà. 150 anys de modernitat".

"L'Eixample de les persones".

"1859, Barcelona i els Jocs Florals".