Any Cerdā

NOTICIES

La Càpsula del Temps viatja a Cosmocaixa

31\08\2010

Tot i haver acabat oficialment al mes de juny, l'Any Cerdà encara reserva una última sorpresa. El dia 16 de setembre a les dotze del migdia tindrà lloc la instal·lació i el tancament de la Càpsula del Temps a CosmoCaixa, acte que servirà com a cloenda definitiva d'aquest any temàtic.

La Càpsula del Temps de l'Any Cerdà és una escultura cilíndrica dissenyada per un equip d'experts per a allotjar els més de 3.000 missatges que durant tot l'any els ciutadans han anat deixant a http://barcelona2159.org/ Tot partint de la celebració del 150 aniversari del Pla Cerdà, que ha servit per a analitzar els canvis experimentats per Barcelona en tot aquest temps, aquesta web plantejava la pregunta de què passaria en els propers 150 anys. Com serà la Barcelona de 2159? és la incògnita que, en variants diverses, han tractat de respondre els usuaris.

Totes les respostes ciutadanes, que han arribat en forma d'imatge, text o vídeo s'han allotjat a l'interior de la Càpsula del Temps, junt amb la documentació generada al llarg de l'Any Cerdà i la memòria del mateix, per a fer un viatge cap al futur. En l'acte del dia 16, que comptarà amb la participació de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i del director general de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa, la càpsula serà segellada i només es tornarà a obrir quan hagin passat 150 anys.

Així mateix, durant la instal·lació de la càpsula s'aprofitarà per a repartir la memòria de l'Any Cerdà, un llibre digital on es resumeixen les activitats portades a terme durant aquest any temàtic i es compila la documentació més representativa que s'hi ha generat.

L'assitència a l'acte és lliure.

Més detalls sobre la càpsula al segúent enllaç:
http://www.anycerda.org/web/noticies/el-compte-enrere-ha-comen-at