Any Cerdā

NOTICIES

Darrers dies de l'exposició "Cerdà i la Barcelona del futur"

15\02\2010

L'exposició "Cerdà i la Barcelona del futur" , que ha estat al CCCB des del 20 d'octubre de 2010, arriba a la seva recta final. El termini per visitar-la finalitza el 28 de febrer, data en què cedirà el protagonisme a "Cerdà i Barcelona. La primera metròpoli" , una nova mostra en motiu de l'Any Cerdà que s'inaugurarà al Museu d'Història de la ciutat (MUHBA) el 25 de febrer.

Així mateix, fins a finals del mes de febrer el CCCB segueix oferint dobles visites guiades a l'exposició "Cerdà i la Barcelona del futur". Aquesta activitat ofereix la possibilitat de fer un recorregut guiat pels diferents espais expositius i posteriorment realitzar un itinerari urbà fins a un interior d'illa de l'Eixample, on es pot apreciar sobre el terreny els conceptes que abans s'han vist als plànols i a les maquetes. Les últimes oportunitats per participar-hi són els restants dijous del mes de febrer a les 18 h. i dissabtes i diumenges a les 11.30 h.

Per altra banda, cal recordar que també segueix oberta l'exposició "1859, Barcelona i els Jocs Florals" a la Casa Padellàs.


Decidir la ciutat futura


El dijous 18 de febrer es presenta públicament el llibre Decidir la ciutat futura. Barcelona 1859, de Glòria Santa-Maria Batlló. L'obra s'endinsa en la Barcelona de 1859 i analitza la figura de l'alcalde Josep Santa-Maria. L'acte tindrà lloc en el Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona a les 19.30 h.


Itineraris urbans

El calendari d'activitats del mes de febrer es completa amb els itineraris urbans. El diumenge 21, a les 10 h., hi haurà dues propostes simultànies: "Tour Cerdà: espais verds als límits de l'Eixample" i "Besòs: de frontera a espai públic".

Pel dissabte 27 de febrer a les 10.30 h., el Museu d'Història programa la ruta "A la recerca d'un nou estil: l'arquitectura historicista a l'Eixample" . Un dia després, 28 de febrer, a les 10 h., hi haurà l'última ruta del mes: "Llobregat: nou eix metropolità".