Fitxa de centre:

Ajuntament de Lleida

Pl. Paeria 1,

25007 Lleida

http://www.paeria.es/cat/

21\12\2009

Any Fuster 2009 a Lleida

Ajuntament de Lleida

Temes: Societat, Cultura

Per commemorar el 150è aniversari de l’arribada a l'alcaldia de Manuel de Fuster (1859-1862), la Paeria ha decidit declarar l'any 2009 Any Fuster, amb la voluntat de difondre l’obra per ell realitzada, origen de la Lleida contemporània.

En el transcurs del seu mandat, Lleida va veure com s'enderrocaven les muralles, obrint-se físicament al seu entorn; va iniciar-se l'eixample de la ciutat; van construir-se els Camps Elisis; va començar la primera planificació urbana; i va arribar el ferrocarril incrementant les possibilitats de comunicació i de relació amb altres territoris.

Tota la informació relacionada amb l'Any Fuster es por trobar al web de la Paeria (Ajuntament de Lleida). En particular, la informació relacionada amb la gran exposició que articula la commemoració, que es mantindrà oberta fins al març de 2010.

L'Any Fuster presta una atenció especial a l'educació amb l'elaboració d'una guia didàctica adreçada a tots els nivells educatius com exemple concret i pràctic d’aproximació a la ciutat on vivim, a la seva història, al seu patrimoni, a les eines que s’utilitzen per a l’estudi de la realitat social, tot procurant que els estudiants entenguin que una ciutat és una realitat complexa en contínua transformació.

S'han elaborat també guies pel professorat i dossiers educatius per a primària i secundària.


Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135