Fitxa de centre:

Escola Cervantes

Veure al Navegador >>

c. Sant Pere Més Baix, 31,

08003 Barcelona

http://xtec.cat/ceipcervantes-cvella/

19\04\2010

L'Escola Cervantes

text extret del PEC

Temes: Ciutat i espai públic, Memòria històrica

L’edifici que ocupa l’escola és un antic palau que va ser habitat al 1939 i amb unes característiques pròpies per a aquesta funció. La família propietària el va donar a Barcelona i es va fer l’escola respectant l’estructura original. Fa 11 anys , l’escola Cervantes va entrar en un procés de deteriorament i progressivament van anar sorgint molts problemes. Les aules eren petites , hi havia una manca d’higiene considerable , s’hi filtrava aigua, queien trossos de paret, hi havia forts corrents d’aire etc.

En realitat l’escola només ocupava una part de l’edifici total , l’altra estava llogada a veïns o comerciants. Després de moltes queixes per part del personal de l’escola, es va decidir restaurar-la. Durant els 5 anys que va durar aquesta restauració, alumnes i professors es van traslladar a un edifici del barri de Sarrià.

En finalitzar la seva restauració (1992) , va tornar a estar l’escola al barri, i és a partir de llavors que l’escola ofereix condicions suficients en tots els sentits : modernitat , lluminositat , higiene , sense barreres arquitectòniques , funcionalitat i qualitat de vida. 

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135