Fitxa de centre:

Escola Escola Casas

Veure al Navegador >>

c. Sant Joan de Malta, 44,

08018 Barcelona

15\10\2009

L'Escola Casas. 75 anys

Escola Casas

Temes: Ciutat i espai públic, Memòria històrica

L’Escola Casas, que acaba de complir amb molt bona salut educativa 75 anys, és un referent al barri del Clot i a tota la ciutat. S’alça en uns terrenys que havien estat propietat de l’Ordre dels Cavallers de Sant Joan de Malta i que la família Casas va cedir a l’Ajuntament de Barcelona per fer-hi una escola, que va ser inaugurada pel president de la Generalitat, Francesc Macià, l’any 1932.
   Josep Goday va realitzar un projecte arquitectònic que, partint de l’antiga masia fortificada i d’acord amb el projecte pedagògic dels tècnics de cultura de l’Ajuntament, culminaria amb un edifici modèlic, adaptat a les necessitats educatives dels infants.
                                           Del llibre L’Escola Casas. 75 anys d’història

Al llarg del curs 2008-2009 l’Escola Casas va celebrar el seu 75 aniversari. En el marc de les diverses activitats dutes a terme, es va presentar el llibre de la historiadora Mariona Ribalta, fruit d’una inciiativa de l’IMEB per tal de recuperar la memòria escolar del país, dins del Programa de Memòria Històrica.
   En el document que s’adjunta en pdf es detallen les activitats programades en motiu de la commemoració: exposicions, taules rodones, festes populars…
   En relació a la memòria de l’escola es pot consultar també, a la pàgina web del centre, el treball Records d’escola, fet pels alumnes de 6è de primaria del curs 2006/2007.

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135