Fitxa de centre:

Institut Collserola

Veure al Navegador >>

ctra. Alta Roquetes, 70,

08035 Barcelona

http://www.xtec.cat/iescollserola/

25\01\2011

Perseguint la història. Institut Collserola

Montserrat Palou

Temes: Ciutat i espai públic, Memòria històrica

El curs 2009-2010, l’Institut Collserola va participar en el programa Perseguint la història, impulsat per Biblioteques de Barcelona i el Servei de Dinamització de Biblioteques Escolars i Memòria Històrica de l’IMEB (Institut Municipal d’Educació de Barcelona) amb la idea de promoure la lectura i apropar els alumnes d’ESO a la història recent, a través del treball a l’aula i la visita de llocs emblemàtics de la ciutat de Barcelona que van ser sacsejats per la Guerra Civil.


La primera edició d'aquest programa es va tancar el 2 de desembre a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona, on els nois i noies de cinc instituts de Barcelona, entre els quals l’Institut Collserola -que havien llegit les novel·les Amb el carnet i la pistola (1936-1939) i 1938: viure i morir sota les bombes- van poder conversar amb el seu autor, Oriol Vergés.

A banda de les dinamitzacions i el treball a l'aula sobre les lectures proposades, els nois i noies van realitzar un itinerari per les Rambles, tot parant atenció als escenaris protagonistes de la jornada del 19 de juliol del 1936 i dels Fets de Maig del 1937. En aquest itinerari, els participants anaven acompanyats d'una càmera fotogràfica o un mòbil i d'una tria de textos dels testimonis que van viure la Guerra Civil. Es tractava que fessin de cronistes de guerra, com ho fa en Pau Moliner, protagonista de les novel·les de Vergés. L'objectiu dels itineraris és facilitar un apropament més humà al conflicte, utilitzant la imatge i les noves tecnologies.

El reportatge creat amb vídeo a l’institut Collserola s'adjunta en aquesta pàgina.Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135