Fitxa de centre:

Institut MilÓ i Fontanals

Veure al Navegador >>

pl. Josep Ma. Folch i Torres, s/n,

08001 Barcelona

http://www.iesmilabcn.cat

10\02\2011

El MilÓ i la recuperaciˇ de la mem˛ria: hist˛ria del barri, hist˛ria de l'institut

Temes: Memòria històrica, Cultura

L'exposiciˇ "El Raval 1000 anys de roba estesa" va representar un viatge en el temps d'aquest espai, el barri de l'Institut, el Raval, que Barcelona va crear, omplir, utilitzar i abandonar, fins fa ben poc, a si mateix. Un lloc que ha de ser, ara, obert a la ciutat i al mˇn, no nomÚs per buscar-s'hi la vida sinˇ ple de vida, sense marginaciˇ, sense limitaciˇ i carregat tant de passat com de futur.

Dins del context de recuperaciˇ de la nostra mem˛ria hist˛rica, l'exposiciˇ "Hist˛ries de la hist˛ria del MilÓ" volia ser una mirada a 75 anys de vida d'un centre educatiu. Des de quan l'actual institut MilÓ i Fontanals era el Pi i Margall, un dels tres Instituts-Escola de la Generalitat republicana a Barcelona ciutat, on nomÚs hi havia, l'any 1933, cinc instituts.
áá Els llibres d'actes de l'Insitut-Escola Pi i Margall emmudeixen el desembre de 1938. El 1939 Ús la fi de l'Insitut-Escola. Diversos professors sˇn depurats, dispersats, deportats o exiliats. El 25 de gener de 1939, a les 3 de la tarda, les tropes de Franco entren a Barcelona.
áá El 21 de febrer, el BOE publica els canvis de nom: l'Institut-Escola Giner de los RÝos esdevÚ Instituto Nacional de Ense˝anza Media Verdaguer, el Salmerˇn, MenÚndez y Pelayo i el Pi i Margall passa a ser Milß y Fontanals.

Cartell de l'exposició

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135