Fitxa de centre:

Museu d'història de la immigració de Catalunya

Veure al Navegador >>

Masia de Can Serra. Ctra. de Mataró, 124,

08930 Sant Adrià de Besòs

http://www.mhic.net

24\05\2011

Una mà de contes d'aquí i d'allà

Mused d'Història de la Immigració

Temes: Arts, Cultura, Memòria històrica, Societat

El programa “Una mà de contes” del Canal Super 3 i el Museu d’Història de la immigració de Catalunya han posat en marxa conjuntament el projecte UNA MÀ DE CONTES D’AQUÍ I D’ALLÀ.

El projecte ha estat presentat en el MhiC el dissabte 21 de maig de 2011.

Es tracta d'un taller literari on els més petits intercanviaran amb els més grans –avis, pares, mares, amics i cosins inclosos- les seves històries de viatges: viatges de vacances, viatges de nuvis, d'aventures, de fugida, d'exili, viatges llargs, curts, com, per exemple, canviar-se de barri, de ciutat, anar a escola... I fins i tot aquells viatges que encara que siguin els mes quotidians es poden convertir en una autèntica aventura. Com, per exemple, anar a comprar el pa, travessar el carrer o travessar un passadís de casa a les fosques i en plena nit. I, com que un viatge no és del tot un viatge fins que no s'ha explicat, no hi hauria millor conte que aquell que puguem protagonitzar i compartir amb els altres.

També, des del taller de contes il·lustrats del web d’"Una mà de contes", s’ha convidat a participar escrivint, dibuixant l, en definitiva, convertint en un conte una història d’immigració. La col·laboració intergeneracional ha donat exemples com EL VIATGE DE YAQIAN-YE (un viatge migratori des de la Xina), NYIR, PERPIS I BIENVENIDO (viatge durant la guerra civil espanyola) o EL VIATGE DE ROSARIO (migració interior dels anys seixanta del passat segle).

Àvia i neta escrivint una història de migració

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135