Any Cerdą

Noticies

Dos nous itineraris per conèixer els límits de l'Eixample

En bicicleta o en autocar, et convidem a reconèixer com es disolen els límits de l’Eixample Cerdà i quins foren els límits de la primera metròpoli planificada per l’enginyer català.

El projecte educatiu estrena web

El projecte educatiu de l’Any Cerdà ja té web pròpia. Es tracta de Des de l’educació , una pàgina que, entre altres propostes, permetrà que els centres escolars i, en general, tots aquells que ho desitgin disposin d’una pàgina pròpia on penjar els seus treballs relacionats amb Ildefons Cerdà o l’Eixample. L’adreça de Des de l’educació és www.anycerda.org/educacio

© Arnim Schulz

Tornen els itineraris urbans

Després d’un parèntesi estiuenc, al setembre tornen els itineraris urbans de l’Any Cerdà. Pel proper dissabte dia 5 de setembre hi ha programades dues noves sortides que convidaran a explorar la ciutat a peu i en bicicleta: “Tour Cerdà: un viatge per les illes de Barcelona” i “L’Eixample, la forma de la ciutat” són els noms d’aquestes dues rutes que començaran a partir de les cinc de la tarda.

© Arnim Schulz

Nous itineraris per l'Eixample i el Besòs

Aquesta setmana l’Any Cerdà ens ofereix la possibilitat de realitzar dues noves sortides guiades per la ciutat: “Raó, passió i negoci en la construcció de l’Eixample” i “Besòs: de frontera a espai públic”. Per tercera setmana consecutiva, els itineraris urbans es realitzaran el dissabte a les deu del matí i a dos quarts de sis de la tarda.

Soledad López, Jordi Hereu, Antonio Bonet i Narcís Serra davant el plànol de Cerdà. © Laura Llach

El Pla Cerdà torna a Barcelona

El plànol de la Barcelona de Cerdà penja ja d’una de les parets de l’Ajuntament. Si no l’original, almenys sí una còpia exacta amb què la Sociedad Estatal de Conmemoraciones Culturales (SECC) i la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando han volgut obsequiar la ciutat que el va inspirar.

L’Any Cerdà es trasllada a la comunitat educativa

El projecte educatiu de l’Any Cerdà ha estat presentat davant la comunitat educativa a l’acte de cloenda del curs escolar 2008-2009 organitzat pel Consorci de l’Educació de Barcelona que ha tingut lloc al CEIP Ramon Llull.

© Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Frederic Ballell

Dues noves propostes per explorar la ciutat

L’Any Cerdà porta aquesta setmana dues noves propostes per recórrer la ciutat: “L’obertura de Via Laietana i la creació del Barri Gòtic” i “Raval i Eixample, dues construccions de la ciutat”, itineraris que s’estrenen el dissabte 11 de juliol i que aniran programant-se de manera periòdica durant tot l’any.

"Cal que des de l’educació la ciutat ens escolti"

Lali Bosch, responsable del programa educatiu de l’Any Cerdà, ha destacat en la presentació del projecte a la Fundació Godia el paper protagonista que han de tenir els centres educatius de la ciutat en la celebració del 150è aniversari del Pla Cerdà: “Cal que des de l’educació ens situem en primer terme i la ciutat ens escolti”.

Comença el programa d’itineraris urbans

El  tret de sortida del programa d'itineraris urbans de l'Any Cerdà es donarà el dissabte 4 de juliol amb els dos primers recorreguts: "Raó, passió i negoci en la construcció de l’Eixample" i "Noves visions a l’entorn de la muralla".

L’Any Cerdà presenta el seu programa educatiu

El proper 30 de juny l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona i l’Oficina de Coordinació de l’Any Cerdà presentaran el projecte educatiu amb què es pretén implicar la comunitat educativa en la celebració del 150è aniversari del Pla Cerdà.