Fitxa de centre:

A Bao A Qu

Veure al Navegador >>

c/ Encarnació, 42 local 4,

08012 Barcelona

www.espaiabaoaqu.org

18\12\2009

06 Diari de la llum

A Bao A Qu

Temes: Arts, Ciutat i espai públic

Seguiment fotogràfic de les transformacions de la llum a un espai determinat al llarg d’un dia o amb el pas dels mesos. Es realitzaran fotografies de manera regular (p. ex. cada dilluns), sempre a la mateixa hora i mantenint el mateix enquadrament. El conjunt de fotografies, un cop ordenades, permetrà observar el moviment de la llum al llarg dels mesos, les transformacions de les ombres i els colors, el pas de les estacions i els canvis climatològics.

La pràctica també pot permetre reflexionar sobre l’orientació de l’espai on fem la fotografia i analitzar el recorregut de la llum.

Proposta especialment adreçada a alumnes d’entre 3 i 18 anys.

 

Al document “Diari de la llum” s’inclouen l’explicació del procés de treball i algunes indicacions per desenvolupar la pràctica

A la dreta podeu veure els “diaris de la llum” realitzats a l’escola La Popa (Castellcir, ZER El Moianès) i a l’Escola de Bordils.

Al document “Diari de la llum. Una manera de pensar l’urbanisme, l’arquitectura i la llum (a partir de Barcelona i el Pla Cerdà)” es presenten diversos conceptes per facilitar la vinculació diari de la llum a l’anàlisi dels elements urbanístics i arquitectònics que determinen les condicions d’il·luminació natural de la nostra escola o institut (tant dels espais interiors com els exteriors). També s’inclouen explicacions específiques sobre el plantejament de Cerdà en el seu pla urbanístic en relació a la llum.

 

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135