Fitxa de centre:

A Bao A Qu

Veure al Navegador >>

c/ Encarnació, 42 local 4,

08012 Barcelona

www.espaiabaoaqu.org

02\06\2011

Cinema en curs 2010-2011

Temes: Arts, Cultura

Cinema en curs és un projecte experimental de tallers de cinema a escoles i instituts públics d’arreu de Catalunya.

El curs 2010-2011 es duu a terme la sisena edició del projecte, en què participen gairebé 300 alumnes de primària i secundària de catorze centres educatius.

Els tallers els imparteixen conjuntament un equip de mestres o professors i un professional del cinema. Al llarg de tot el curs, els tallers comparteixen un programa comú de pràctiques i visionats de fragments de pel·lícules, articulat cada any entorn d’una qüestió cinematogràfica fonamental.

El 2010-2011 s’ha dedicat a “filmar el personatge”.

Durant els primers mesos del curs els participants han realitzat Minuts Lumière, retrats fotogràfics en díptic o tríptic, peces cinematogràfiques experimentals i la seqüència de la pràctica central.

L’última part del curs es dedica al guió, preparació, rodatge i muntatge del film final, que s’estrena en una jornada de projecció conjunta que aquest curs ha tingut lloc el dia 2 de juny a la Filmoteca de Catalunya, en una emocionant sessió continua de cinema que ha comptat amb les paraules de benvinguda d’Esteve Riambau, director de la Filmoteca. S’han projectat en total 14 curts realitzats a set escoles i set instituts d’arreu de Catalunya.

El guió del film final es fa entre tot el grup i durant el rodatge els càrrecs es distribueixen rotativament, de manera que tots els alumnes experimenten cadascuna de les tasques (director, càmera, ajudant, sonidista, script…). El muntatge també es fa entre tots, alternant el treball en petit grup i en grup gran.

Els films finals, les pràctiques realitzades als catorze tallers al llarg del curs, i les reflexions i comentaris dels participants es poden veure als blocs de Cinema en curs.


Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135