Fitxa de centre:

A Bao A Qu

Veure al Navegador >>

c/ Encarnació, 42 local 4,

08012 Barcelona

www.espaiabaoaqu.org

20\12\2009

Explorant l'entorn amb la fotografia i el cinema

A Bao A Qu

Temes: Arts, Ciutat i espai públic

A Bao A Qu és una associació que realitza diversos projectes que vinculen creació artística i educació. Des de la seva fundació l’any 2004 es duen a terme activitats de manera independent i en col·laboració amb diverses entitats (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, festivals de cinema, etc.). Una de les seves iniciatives més importants és "Cinema en curs" (www.cinemaencurs.org), un projecte experimental de tallers de cinema a escoles i instituts públics de Catalunya que es duu a terme des de 2005.

A Bao A Qu col·labora amb l\'any Cerdà amb el projecte "Explorant l\'entorn amb la fotografia i el cinema", que recull una sèrie de propostes ideades per descobrir els barris, ciutats i pobles a través de la fotografia i el cinema. A més a més, s’ofereix la possibilitat a algunes escoles i instituts de dur a terme aquestes propostes amb l’acompanyament d’especialistes en cinema i/o fotografia. Aquesta activitat està subvencionada i, per tant, no té cap cost pels centres educatius.

A la dreta podeu veure els treballs realitzats a l\'Escola Pràctiques 2 (Els colors del nostre barri, Coses boniques petites i grans) i a l\'Escola Àngel Baixeras (La nostra escola, Viatjant per la muralla) en el marc dels tallers "Explorant l\'entorn amb la fotografia i el cinema".

A la pàgina dedicada a cada proposta podeu trobar l’explicació del procés de treball, algunes indicacions per desenvolupar la pràctica, i apunts sobre la vinculació de la proposta a la reflexió entorn de l’arquitectura i l’urbanisme. També s’han inclòs peces audiovisuals i fotografies realitzades a escoles i instituts.

01. Recorreguts

02. “Al nostre barri hi ha...”. A mode de catàlegs audiovisuals

03. Paraules del barri. Retrats del barri a través dels seus habitants

04. Històries dels espais

05. Un dia a la vida de...

06. Diari de la llum

07. Experimentacions: els colors i formes del nostre entornAl document “Explorant l’entorn des de la fotografia i el cinema” trobareu una breu presentació de cada proposta.

 

Propostes elaborades per:

Núria Aidelman i Laia Colell (A Bao A Qu); Adriana Mazzara (arquitecte)

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135