Fitxa de centre:

Agenda 21 Escolar

Veure al Navegador >>

c/ Nil Fabra 20, baixos,

08012 Barcelona

http://www.bcn.cat/agenda21/a21escolar

26\04\2011

Land Art al Turó de la Peira

Agenda 21 Escolar

Temes: Arts, Ciutat i espai públic, Cultura

El 29 de març uns 150 nois i noies del cicle superior de primària i primer cicle de secundària de centres educatius de l’A21E, amb l’ajut d’experts de l’Escola d’Art Floral de Catalunya, d’alumnat de l’escola de jardineria Rubió i Tudurí i amb els forestals de la Casa d’Oficis de Medi Ambient, van construir col·lectivament tres nius de dimensions gegants al Parc del Turó de la Peira amb restes de poda i brancam. Un cop acabats els nius, l’alumnat hi va col·locar uns ous fets amb fulles, branques, fang, pedres ... que prèviament havien fet a l’escola, seguint també consignes del Land Art de fer servir exclusivament material natural. Podeu veure algunes imatges al reportatge de l’InfoK:

http://www.tv3.cat/pprogrames/infok/infkVideo.jsp?idint=3446451&titol=Nius%20gegants

El Land Art és un llenguatge artístic contemporani que utilitza el paisatge com a suport o com a matèria primera de l’obra.

Incentiva una relació respectuosa amb l’entorn tot intervenint-hi amb una obra efímera que desapareix quan els materials emprats es reintegren en el medi.

Podem crear estructures amb fulles, pedres, branques, fang, aigua, pètals, flors,... i tot allò que sigui natural i que pot tornar a la natura. D’aquesta manera, tenim l’oportunitat d’estudiar l’evolució de l’obra i el seu procés de descomposició.

En motiu del 10è aniversari i per celebrar l’any internacional dels boscos, l’Agenda 21Escolar ha proposat a les escoles i instituts del programa de participar en una experiència col·lectiva de land art: construir tres grans nius amb materials naturals (sobretot restes de poda) al parc del Turó de la Peira.
 
Ara caldrà veure la permanència i evolució d’aquesta intervenció artística efímera, que s’anirà descomposant i transformant amb el pas del temps. Esperem també poder-ne fer un seguiment!

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135