Fitxa de centre:

ANIMAC

Av. Blondel, 64,

25002 Lleida

http://www.animac.cat

08\03\2011

Animac Mentors 2011

Animac

Temes: Arts, Ciència i tecnologia, Cultura

Per segon any consecutiu es convoca el programa Animac Mentors 2011.

 

L’objectiu del programa és acompanyar, incentivar i impulsar la concepció de projectes d’animació de qualitat i, alhora, donar opció als creadors a poder arriscar. El programa va néixer l’any passat amb la voluntat d’oferir oportunitats als seus participants per analitzar els seus treballs, suggerint vies de millora dels seus projectes i incentivant la creació de xarxes de complicitat.
Està dirigit a persones individuals o productores amb residència a l’estat espanyol i que comptin amb un projecte en vies de desenvolupament.
Els tres projectes seleccionats per l’organització han gaudit, com a premi, d’unes sessions de mentoratge amb animadors i professionals del sector de renom internacional.
La data límit per a remetre la documentació necessària era el 31 de gener de 2011.

Les bases encara estan disponibles en aquest enllaç: http://www.animac.cat/resources/otheractivities/pdf/ca/13.pdf

 

Enguany, els mentors han estat animadors i professionals del sector, de renom internacional:

-Phil Mulloy: Phil Mulloy va estudiar pintura i cinema al Royal College de Londres. En acabar la universitat, va treballar com a escriptor freelance i director de cine. Va començar a fer animació el 1989. Des d’aleshores, ha fet unes 40 pel·lícules animades. Tot just ha acabat el seu nou llargmetratge, Goodbye Mister Christie, el primer d’una trilogia, que va guanyar el Gran Premi al Millor Llargmetratge Animat al Festival Internacional d’Ottawa 2010. Ara mateix està ja immers en la realització de la segona part, Dead but not Buried.

-Vuk Jevremovic: Nascut el 1959 a Frankfurt am Main. Es llicencià en Arquitectura a la Universitat Tècnica de Belgrad, el 1984. El 2002 estudià un màster amb el professor Joseph Kosuth a l’Acadèmia de Belles Arts de Munich. Les seves pel·lícules han estat presents en festivals de tot el món i han guanyat diversos premis. A més, els seus films Panther, Tagebuch i Patience of Memory han estat nominades als Òscars. Jevremovic ha estat membre de jurats internacionals de festivals com els de Jena i Regensburg i Dresden a Alemanya, el de Krok a Rússia i el de Tallinn a Estònia. També ha realitzat tallers d’animació en diversos països: Tunísia, Estònia, Líban i Espanya. Actualment treballa com a animador i pintor.

-Xavi Romero: Ha estat guionista i director de diversos programes infantils i juvenils de TV3: “Club Super3”, “Matraca no”, “Una mà de contes” , “Programa Curt”... Va ser durant dos anys Cap de Programes Infantils i Juvenils de TVC. Representant de TVC al Cartoon Forum i jurat del premi Cartoon d’Or 07. Productor delegat en diverses sèries d’animació: La vaca Connie, Capelito, Lola & Virgínia, Dr. W, Saari o Arròs Covat. Actualment és Responsable de Continguts de projectes d\'animació de l\' Àrea de Coproduccions de TVC.

 

Els tres projectes seleccionats per a gaudir de les sessions de mentoratge han estat:

-Migrópolis, que va estar representat per Karolina Villarraga (directora) i Carlos Azcuaga (productor): és, ara per ara, un projecte de sèrie documental animada per a TV. La intenció del treball passa per retratar els casos d\'alguns nens que han canviat el seu país natal per una terra nova. Ells mateixos expliquen la seva història personal, retratant la seva memòria, les seves nocions del temps i la distància, tot plegat traçant la seva pròpia història amb una imaginació desprovista en gran mesura dels prejudicis típics de la maduresa. +info: http://vimeo.com/proyectomigropolis

-20 anys de dolor, que va estar representat per Dani Fornaguera (director, animador i compositor) i Víctor Sastre (director de fotografia): és un projecte d\'animació, d\'adaptació no narrativa, a partir del llibre homònim de Pere Ginard, que recull la memòria del dolor, el dolor que impregna, des d’una aparent ingenuïtat, la mirada fragmentada del record. El projecte vol explorar les il·lustracions com si fossin les restes dels cadàvers dels inquilins d\'una casa abandonada, reconstruint les il·lustracions d\'en Ginard en forma d\'escenografes on titelles de paper i dibuixos representin la dramatúrgia de “les petites morts” que habiten dins el llibre.

El projecte flueix entre l\'àmbit artístic, de l\'animació i el cinema experimental. Utilitzant tècniques d\'animació tradicional, realitzades amb titelles de paper (cut out), i dibuixos animats apartir de les il.lustracions del propi autor. Recuperant l\'esperit del cabaret mecànic d\'autòmats, on l\'espectador pot mirar el món recreat del llibre, des de el mateix punt de vista de la càmera en què ho filmarà. D\'aquí sorgeix el joc o el paral·lelisme amb el aparells pre-cinematogràfcs: càmeres obscures, zoòtrops, fenaquistoscopis i llanternes màgiques.

-Ultramort, que va estar representat per Pol Rodellar (creador), Héctor Ortega (creador), Ingride Santos (productora), Rodrigo Fiallega (productor) i Gabriela Maldonado (productora): és un projecte d’sketchos d’animació, que parteixen del món del fanzine, i estan protagonitzats per un bestiari grotesc de personatges perduts. Parla de la suor i del patiment humà. Vol amalgamar aquelles situacions que ningú voldria viure, els pitjors moments imaginables. Cada programa dura 10 minuts i té la seva pròpia estètica i narrativa. L’estètica és low-fi, desgarrada, amateur, senzilla. L’animació és bàsica, austera, intencionadament mal feta, que proposa un back to basics, un retorn a les arrels, a l’animació dels anys 90, feta amb paper i bolígraf, però plena d’independència i llibertat. El to de la sèrie es regeix per un humor molt negre.

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135