Fitxa de centre:

Escola Font d'en Fargas

Veure al Navegador >>

pg. Font d'En Fargas, 65,

08032 Barcelona

www.xtec.cat/ceipfontfargas

14\03\2010

Les Bugaderes d'Horta

Escola Font d'en Fargas

Temes: Cultura, Memòria històrica

Coincidint amb la Setmana Cultural dels Oficis, en el curs 2008-09, els nens i nenes de l’escola Font d’en Fargas, del districte d’Horta-Guinardó, van poder conèixer de prop un ofici emblemàtic d’aquesta zona de la ciutat: les bugaderes.

A través de Mònica Díaz, comissària de l’exposició “Les Bugaderes d’Horta”, vam poder reproduir a l’escola tot el procés de fer la bugada. Els nens i nenes de cicle inicial van poder conèixer i fer servir els estris que es feien servir abans per rentar la roba. Unes simpàtiques bugaderes els van explicar com era la seva vida, talment com si estiguéssim a la Barcelona de principi del segle XX. No només van saber com rentaven la roba dels senyors benestants de la ciutat sinó que van poder fer, ells mateixos, una bugada amb els tovallons del menjador, rentant-los a mà amb sabó natural i deixant-los eixugar al sol. Va ser una experiència molt bonica i interessant. Els nois i noies més grans, de cicle mitjà, van poder acostar-se al carrer Aiguafreda, on encara s’hi poden veure alguns dels safareigs que es feien servir el segle passat. Les explicacions de la Carlota Jiménez, historiadora d’Horta-Guinardó, els van ser molt aclaridores.

Podeu veure les imatges de la televisió d\'Horta-Guinardó, sobre l\'Exposició de les Bugaderes i sobre el carrer Aiguafreda:

http://www.tvhortaguinardo.com/continuidad.php?Id=913139

http://www.tvhortaguinardo.com/continuidad.php?Id=914001

 

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135