Fitxa de centre:

Institut Ramon Berenguer IV

Carrer del Mestre Suñer 1-37,

43870 Amposta

http://www.iesramonberenguer.org/

18\01\2011

A través del espejo

Núria Arias

Temes: Cultura, Memòria històrica

Reflexió de Verónica Alfani, alumna de 2n. batx. participant en la visita a l’exposició El d_efecte barroc


Pot ser no era el que s’esperava. Pot ser no ho era, ja que no esperàvem res.

Tot podia haver estat com sempre, una excursió més, però no va ser així. Una vegada refets de la primera impressió (mai hi havíem estat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) les sorpreses no van tardar quasi en arribar. Alguns alumnes partíem en avantatja, però no la necessària.

L’exposició es centrava sobretot en el tema del que nosaltres hem creat en dir “ser hispà”. Reflexa el que gent més sàvia que nosaltres i de primera mà havien descobert i volien transmetre al demés. Una exposició plena de debats sobre educació, llengua, religió... tots temes delicats que la gent no sol parlar, per temor o per censura, una censura per cert molt ben amagada. Però l’exposició no només comptava amb debats, tenia també petits arxius històrics (La cumbre de la hispanidad), reportatges de diferents menes, inclús un vídeo de animació.

Com estava fet va resultar molt important, però el que més ens va importar (als que de veritat vam captar algun missatge de l'exposició) va ser una necessitat de fer alguna cosa. Dins nostre es va despertar un sentiment de neguit que abans no teníem i que ara per ara ens consumeix, és una veu dins nostre que ens diu: què em fet? Què podem fer ara nosaltres? Mai es pot assegurar al cent per cent, però sens dubte molts del que vam anar allí ara comprenem el món de forma diferent, i ara per ara ens donem compte de que les coses es van fer malament, i de que nosaltres tenim que canviar-les, per nosaltres i sobretot pels nostres germans de llatinoamèrica.

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135