Fitxa de centre:

Màster "Disseny i Producció d'Espais"

c/ Montalegre, 5,

0801 Barcelona

www.cccb.org

03\06\2011

RESTAURANT > 22@

POSTGRAU DISSENY D'INTERIORS

Temes: Ciutat i espai públic, Cultura, Societat

 

Un dels temes més lligats al disseny d'interiors és la restauració, activitat que en l'última dècada ha anat guanyat protagonisme. Això es deu a la confluència entre el ritual del menjar i la qualitat de l'espai, on un i altre han construït indrets de trobada gastronòmica amb una gran càrrega simbòlica que va més enllà del simple acte biològic d'alimentar-se.

 

Ara trobem locals on el menjar i l'estar són part activa de la cultura social urbana de la ciutat, passant a formar part del patrimoni cultural que la identifica.

 

Per aquest motiu el postgrau de Disseny d'Interiors de la UPC School i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), integra aquesta temàtica en la seva programació acadèmica, amb l'objectiu de repensar l'acte de menjar a través d'indagar noves formes de relació que eixamplin el camp sensitiu.

 

Pel desenvolupament d'aquest exercici es compta amb la col·laboració de la propietària del Grupo Tragaluz, Rosa Maria Esteva, que ha dinamitzat el panorama de la restauració a Barcelona i ara es comença a estendre a d'altres punts de la geografia espanyola. La seva intervenció dintre el marc docent, consisteix en transmetre els més de 20 anys d'experiència en el món de la restauració, així com assumir el paper de client i formular un encàrrec concret als nostres alumnes.

 

Per l'exercici d'enguany s'ha proposat el disseny interior d'un restaurant a la zona 22@ de Barcelona, on l'objectiu principal és crear una atmosfera que identifiqui i personalitzi el local en qüestió.

 

Cristina Masferrer Juliol, coordinadora

 

 

 

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135