Fitxa de centre:

INSTITUT BARRES I ONES

Veure al Navegador >>

Ctra. Antiga de València,

08913 Badalona

19\03\2011

Els espais vitals urbans del poeta J.V. Foix

Maria Nunes

Temes: Arts, Ciutat i espai públic, Cultura

“El real del qual parteixo i del qual visc [...] i l'irreal que tu et penses descobrir-hi són el mateix” (J.V. Foix)

J.V. Foix va néixer a la vila de Sarrià el 1893. Va viure-hi tota la vida i hi va morir el 29 de gener de 1987, just l’endemà d’haver complert 94 anys.

El treball consisteix en un recorregut per alguns dels indrets de l'espai vital urbà del poeta de Sarrià de la mà dels seus textos.

Aquest itinerari literari es va fer el curs 2007-2008 amb els alumnes de 1r de batxillerat de la matèria de Literatura, a partir de la lectura i buidatge de textos del poeta i adaptant una ruta literària publicada que podeu trobar en el web de la Fundació J.V. Foix

http://www.fundaciojvfoix.org/lentorn-de-foix/rutes/

A diferència d'aquesta ruta, nosaltres li vam voler donar un caire més vital i alegre,  i vam començar el nostre itinerari pujant a Vallvidrera amb el funicular i baixant a peu per la drecera per seguir a continuació el recorregut que trobareu al pfd per l'antiga vila de Sarrià.

Si bé els mots del poeta són per si sols una delícia per als sentits, us suggerim d'assaborir-los acompanyats d'alguna de les exquisideses de la pastisseria familiar del poeta.

Mapa literari de Barcelona: Els espais vitals urbans de J. V. Foix

 

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135