Fitxa de centre:

INSTITUT BARRES I ONES

Veure al Navegador >>

Ctra. Antiga de València,

08913 Badalona

19\04\2011

Impressions de La Trieste de Magris

Maria Nunes

Temes: Arts, Cultura

El passat 25 de març un grup d\'alumnes del curs de literatura catalana de 2n de batxillerat van ser convidats a participar en la festa de la literatura Kosmopolis.

Durant el matí de la seva estada al CCCB van visitar l\'exposició "La Trieste de Magris", van poder seguir la conferència de l\'escriptor Manuel Vicent sobre l\'exercici de la lectura i el seu futur, i també  van assistir a la presentació del Mapa de la Barcelona Literària del Navegador interactiu del CCCB, al qual van aportar uns arxius d\'audio de textos de Joan Maragall que van enregistrar per incorporar-los a l\'itineri literari d\'aquest poeta.

Les seves impressions sobre aquestes activitats, en particular sobre l\'exposició "La Trieste de Magris",  han quedat recolides en un reportatge fotogràfic i en textos en forma d\'article que seran publicats en el número del 3r trimestre de la revista de l\'Institut Barres i Ones "El Mikako".

Com diu l\'Eva Garcia: "Parlaria per tots els que vam assistir-hi si digués que va ser una experiència inoblidable, plena de detalls sorprenents que no van deixar indiferent a ningú, com ara la bora, les pedres del carst, el front de guerra, la sala blanca del manicomi, el sofa de l\'escriptor que ens va rebre amb els braços oberts, com si fóssim a casa... la libidinositat patent en les cartes de James Joyce,   la recreació del Caffè San Marco, la llibreria... que ens van fer gaudir cada instant com si tornessim a ser nens encuriosits."

La importància dels estímuls artístics i culturals en l\'educació per tal d\'estimular la creativitat queden patents i parlen per si sols en el testimoni visual de l\'alumna M. Luisa Baena, autora del reportatge fotogràfic.

 

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135