Fitxa de centre:

INSTITUT BARRES I ONES

Veure al Navegador >>

Ctra. Antiga de València,

08913 Badalona

12\03\2011

Homenatge a Joan Salvat-Papasseit

Maria Nunes

Temes: Arts, Ciutat i espai públic, Cultura

Homenatge a Joan Salvat-Papasseit és el títol de les activitats que a l\'entorn de la figura i l\'obra del poeta vam organitzar per sant Jordi 2010.

L\'exposició d\'objectes, fotografies i llibres que il·lustren alguns dels poemes de Joan Salvat-Papasseit preten d\'aproximar la poesia als nois i noies tot unint la força dels mots poètics a la capacitat de suggestió que es desprèn de les imatges i sobretot dels objectes, per tal de fer-la més propera a la seva realitat quotidiana i poder interessar-los i comprendre millor l\'obra del poeta.

Amb aquest mateix objectiu, i paral·lelament a l\'exposició vam dissenyar i realitzar un itinerari literari per la Barcelona de Joan Salvat-Papasseit amb alumnes de 4t d\'ESO. D\'aquest itinerari se\'n va fer també una exposició fotogràfica per tal de compartir l\'experiència amb tot l\'alumnat del centre. (Vegeu l\'itineri en pdf)

Finalment i de forma coordinada amb professorat d\'altres departaments de l\'institut es va treballar en un muntatge teatral basat en la vida i els poemes de l\'autor, que es va representar el dia de sant Jordi per a l\'alumnat de l\'institut, i, en successives representacions, per als alumnes de centres d\'educació primària del barri i per a les famílies de la comunitat educativa.

 

 

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135