Cercador

  • La Trieste de Magris
  • Itineraris CCCB
  • Navegador
  • Arxiu Cerdà

Actualitat

07\09\2011

A propòsit de "Memòria fragmentada". Aprendre de l'11-S

Del 9 setembre al 3 novembre 2011 es pot visitar al CCCB MEMÒRIA FRAGMENTADA.11-S NY. Artefactes a l'hangar 17, una instal·lació de l’artista Francesc Torres que es presentarà simultàniament a Barcelona i a les tres grans ciutats occidentals que han estat víctimes del terrorisme islàmic: Nova York, Londres i Madrid.
   En el marc de la mostra, també tindrà lloc al CCCB el cicle de conferències 11S / El món deu anys després que comptarà amb la participació d’en Francesc Torres, i, entre altres, d’en Clifford Chanin, director d’educació i assessor de programació del National September 11 Memorial Museum, que inclou un interessant apartat educatiu (Teach+Learn) en el seu web.
   També podem trobar materials educatius en una institució similar oberta a Washington: el The National 9/11 Pentagon Memorial dedicada també a conservar la memòria i crear coneixement sobre els atacs terroristes de l'11-S.
   Amb motiu del desè aniversari d’aquests fets, s’ha produït un allau de publicacions als EUA que es fan ressò del seu profund impacte social, i, en particular, en la comunitat educativa on es plantegen un seguit de qüestions que es poden resumir en el títol d’un article publicat al New York Times: Teaching 9/11. Why? How? en el context d'un conjunt d'articles relacionats amb la commemoració.
   Un article d’Education Week, 9/11: The Imprint in Schools ens ofereix una interessant panoràmica sobre la desigual incidència de l’11-S en els currículums escolars als EUA, depenent de les decisions preses als diversos estats. També ofereix una guia per trobar materials per aprofundir en el per què i el com ensenyar sobre un tema tan actual, dolorós i complex. Un tema de gran abast que ha provocat, entre altres iniciatives, la realització d’una Conference online September 11: Teaching Contemporary History, la documentació de la qual tenim a disposició a la xarxa.

L’exposició de Francesc Torres i el cicle de conferències que la complementa, ofereix a la nostra comunitat educativa una ocasió per reflexionar sobre una problemàtica que també ens afecta plenament.

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135