Cercador

  • La Trieste de Magris
  • Itineraris CCCB
  • Navegador
  • Arxiu Cerdà

Actualitat

24\05\2011

Art contemporani en centres educatius

Les darreres incorporacions a l’arxiu participatiu de CCCB Educació posen de relleu la presència de l’art contemporani en els centres educatius a través de projectes singulars que combinen l’experimentació i la creativitat.

Un d’aquests projectes és creadors En RESIDÈNCIA, que s’ha desenvolupat aquest curs en cinc instituts (Vall d’Hebron, Narcís Monturiol, Joan Brossa, Francisco de Goya i Fort Pius). En cadascun dels centres es fa una presentació pública del projecte i finalment es presenta el conjunt en una exposició col·lectiva, com ja es va fer en la primera edició del projecte.
  
Un altre exemple singular el constitueix la participació de l’Institut Celestí Bellera de Granollers en el projecte internacional Turbinegeneration de la Tate Modern, que dona com a resultat una exposició, Planeta Bellera 2 a l’Espai d’Arts Roca Umbert de Granollers. Aquest institut, a més, ens ha fet arribar un original treball de recerca de batxillerat sobre la música electrònica que té com a un dels referents el festival Sónar.

També és destacable l’experiència Land Art al Turó de la Peira duta a terme amb 150 alumnes de primària i secundària seguint una iniciativa coordinada per l’Agenda 21 escolar.

L’accés al tema Arts de l’arxiu ens posa sobre la pista d’altres participacions centrades en diverses expressions de l’art contemporani, com les dels instituts Gabriel Ferrater o Bernat Metge, o les dutes a terme per iniciativa de l’escola de fotografia GrisArt o del Festival Animac amb col·laboració amb Citoplasmas.

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135