Cercador

  • La Trieste de Magris
  • Itineraris CCCB
  • Navegador
  • Arxiu Cerdà

Actualitat

06\05\2011

Educació Expandida #2, el debat

Responen les propostes dels centres culturals a les necessitats dels centres educatius? De quina manera s’hauria de repensar la relació entre escoles i centres culturals perquè sigui més beneficiosa per tots dos? Com canvien les noves tecnologies el concepte d’educació? Es pot arribar a pensar en un futur en què el centre educatiu esdevingui un centre de producció cultural? Aquestes i altres qüestions són les que intentarem respondre en el debat de la sessió I+C+i, el proper 12 de maig.

A la presentació de casos que tindrà lloc el matí es debatran pràctiques desenvolupades a Barcelona en els últims anys des d’instàncies educativo-culturals que responen a diverses etiquetes: museu participatiu , biblioteca virtual , universitat oberta , educació social i televisió educativa .

Educació Expandida és un concepte que engloba les noves formes d'educació que incorporen i s'adapten als processos socials i comunicacionals que ha provocat Internet. La majoria d'aquests no s'incorporen als sistemes educatius convencionals, de manera que la nova educació ja no només té lloc als espais formals. Són innumerables projectes artístics, científics, comunicacionals i educatius amb trets culturals, socials, digitals i audiovisuals els que influeixen en l'educació al segle XXI.

L'educació pot tenir lloc en qualsevol moment, a qualsevol lloc, dins i fora de la institució acadèmica. La nova conjuntura digital suposa una nova oportunitat per recuperar la idea de reciprocitat en les formes de distribució del coneixement. Aquest concepte troba arrels en la tradició pedagògica progressista del segle passat: l’escola racionalista de Ferrer i Guàrdia, la pedagogia de la lliberació de Paulo Freire, la pedagogia de la comunicació de Mario Kaplún, el concepte de desescolarització d’Iván Illitch o els principis educatius de Edgar Morin entre d’altres.

Aquí trobareu el programa detallat de la sessió I+C+i Educació expandida #2

També podeu consultar el full de mà .

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135