Cercador

  • La Trieste de Magris
  • Itineraris CCCB
  • Navegador
  • Arxiu Cerdà

Actualitat

03\05\2011

El 12 de maig, Educació expandida #2 al CCCB

En una sessió celebrada al febrer de 2010 ja es va tractar l'impacte del context digital a l'educació i a les formes d'aprenentatge. Ara, I+C+I reprén el tema i el format, amb una jornada anomenada Educació expandida #2 que organitza en col·laboració amb CCCB Educació. El dia escollit és el dijous 12 de maig de 2011.

Aquesta nova sessió, que tindrà lloc al CCCB, aspira a examinar des d'una perspectiva crítica els canvis i les possibilitats que la tecnologia posa a l'abast dels centres culturals i educatius, de manera que el diàleg entre ells pugui ser no sols més fluid, sinó sobretot més rellevant.

La posada en marxa dels projectes www.cccbeducacio.org i www.cccb.org/navegador -que contenen una forta aposta per la participació- posa a sobre de la taula una experiència pràctica que es fonamenta en la hipòtesi tantes vegades formulada segons la qual cal repensar el paper dels receptors-consumidors culturals en el sentit de reconèixer la seva capacitat i activitat com a emissors-productors de coneixement.

El programa d'Educació expandida #2 és el següent:

11-14 h // Casos a debat. Pere Arcas (TV3), Juanjo Arranz (Biblioteques de Barcelona), Ramon Espelt (CCCB educació),Teresa Fèrriz (UOC), Sera Sánchez (CEESC), Pepe Serra (Museo Picasso). Modera: Lali Bosch.

Una taula rodona on debatre el punt de vista del CCCB amb altres pràctiques que s'han desenvolupat a Barcelona en els darrers anys des d'instàncies educatives-culturals que responen a etiquetes diverses: museu participatiu, biblioteca virtual, universitat oberta, educació social i televisió educativa.

INSCRIPCIÓ: La participació és gratuïta, però les places són limitades. Per inscriure-vos, podeu enviar un correu a ici[arroba]cccb.org

18:30 h // Presentació de les conclusions de la taula del matí

19-21 h // Debat: "Cultura, educació i noves tecnologies". Un diàleg a partir de les presentacions de Roberto Aparici i Xavier Kirchner.

Debat al voltant de la influència de la universalització de les tecnologies de la informació en les relacions que existeixen o es poden establir entre els centres culturals i els centres educatius.

Més informació a www.cccb.org/icionline i també a twitter: @cccblab @cccbeducacio

Entrada gratuïta / L'activitat del matí requereix inscripció prèvia / Aforament limitat

Espai: Mirador CCCB

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135