Cercador

  • La Trieste de Magris
  • Itineraris CCCB
  • Navegador
  • Arxiu Cerdà

Actualitat

14\04\2011

El 15 d'abril alliberem llibres per la ciutat

Tots els anys passa el mateix. En arribar la primavera els llibres tenen ganes de sortir al carrer i trobar lectors. Per ajudar-los, el CCCB ha decidit sumar-se al bookcrossing que, per cinquè any consecutiu celebren 31 museus i centres culturals de tot l'Estat. Enguany, la iniciativa es portarà a terme el 15 d'abril i s'alliberaran 2.500 llibres a 17 ciutats. L'objectiu és "inundar" les ciutats amb volums sobre les diferents disciplines artístiques procedents de la bossa de duplicats dels centres participants.

Els llibres es posaran en circulació a llocs públics i de trànsit freqüent perquè qualsevol els pugui "capturar", llegir i posteriorment, seguint els preceptes del bookcrossing, tornar a alliberar en un lloc a la seva elecció. Tots els llibres alliberats estan enregistrats al web http://www.bookcrossing-spain.com i portaran una etiqueta identificativa amb les instruccions necessàries per la participació a la campanya. En el cas del CCCB, també es donarà a conèixer el lloc on s'han deixat a través del Navegador interactiu i del compte de twitter @navegadorbcn

Des l'aparició del bookcrossing arreu del món, l’any 2001,  s’han alliberat gairebé 8 milions de llibres a 132 països. Un dels avantatges que té el fet de registrar els llibres que s'alliberen o es capturen al web http://www.bookcrossing-spain.com és que d'aquesta manera es pot seguir el seu recorregut. Gràcies a aquest mètode se sap que llibres alliberats en edicions anteriors d'aquesta iniciativa, sorgida de les trobades de biblioteques i centres de documentació d'art contemporani que cada dos anys tenen lloc al centre-museu ARTIUM de Vitoria-Gasteiz, han estat localitzats a ciutats com París, Nova Iork, Roma o El Cairo.

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135