Cercador

  • La Trieste de Magris
  • Itineraris CCCB
  • Navegador
  • Arxiu Cerdà

Actualitat

24\08\2011

La fotografia en l'arxiu de CCCB educació

En el seu text per al catàleg Brangulí, Merche Fernández Sagrera ha donat a conèixer el fet que Josep Brangulí va ser professor de teoria i pràctica de fotografia de la pionera Escola de Mestres fundada pel pedagog Joan Bardina el 1906. Aquest exemple de vocació educativa del fotògraf Brangulí ens dona peu a destacar alguns projectes del nostre arxiu participatiu que tenen el mitjà d’expressió fotogràfic com a element central del seu plantejament, tot i que són ben diferents en quant a l’àmbit de realització, la tipologia dels participants i els objectius dels seus organitzadors.

- L’àrea de cultura audiovisual de l’Escola d’Art del Treball va proposar als alumnes de 2n de batxillerat artístic que realitzessin un seguit d’instantànies amb un motiu comú: el recinte de l’escola industrial. Els resultats es presenten com a Fragments d’arquitectura de l’Eixample.

- Racons va ser un taller de fotografia realitzat per les participants del Punt TIC Òmnia del Cente Penitenciari de Dones de Barcelona amb la col·laboració de la fotògrafa Bandia Ribeira.

- Fotofilosofia va aplegar en la seva Mostra de 2010 el treball de quaranta instituts de secundària d'arreu de Catalunya, de les Illes i de València, al voltant de la "fotofilosofia": una pregunta filosòfica acompanyada d'una fotografia que s'hi refereix.

- Estudiants de l’Escola Superior de Fotografia GrisArt van treballar sobre els conceptes desenvolupats pels diferents ponents de Crisi -cicle de conferències dut a terme al CCCB- que interpretant-los des de la seva mirada personal.

- L'associació A Bao A Qu va proposar un taller en el CCCB vinculat a Per laberints, en què els participants exploraven fotogràficament l’exposició i creaven la seva visió del laberint a través de peces audiovisuals.

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135