Cercador

  • La Trieste de Magris
  • Itineraris CCCB
  • Navegador
  • Arxiu Cerdà

Actualitat

19\06\2011

Gilles Lipovetsky i Jean Serroy en el CCCB. Incubació de l'exposició "Pantalla global"

El sociòleg Gilles Lipovetsky i el crític de cinema Jean Serroy participen, el dia 22 de juny, en una sessió de debat oberta de l'I+C+i "Pantalla global. Incubant una exposició". Lipovetsky i Serroy, autors del llibre "La pantalla global", són comissaris d'una gran exposició que es podrà veure al CCCB a partir del gener de 2012.

A partir de setembre es posarà en marxa un dispositiu de participació virtual que permetrà "incubar" l'exposició amb la col·laboració del públic. En aquest sentit, s'obrirà un espai de participació especialment interessant, donada la temàtica de l'exposició, per als centres educatius on es treballi la cultura audiovisual, des d'aules de plàstica o de batxillerat artístic fins a escoles de cinema o facultats de comunicació audiovisual.

Un any després de "La pantalla global", Lipovetsky i Serroy publiquen "La cultura-mundo. Respuesta a una sociedad desorientada". A l'últim capítol del llibre, "La cultura-mundo como civilización" refexionen sobre l'educació del present i del futur. Algunes de les seves propostes són particularment pertinents per a la "incubació" de "Pantalla global":

"En una civilización de pantallas, una forma de proceder podría ser la utilización de las nuevas tecnologías, confiando a los propios alumnos el verter en imágenes la educación que reciben, las iniciativas originales de los enseñantes que la imparten, así como el trabajo específico de los alumnos más meritorios" (La cultura-mundo, Anagrama, pp. 173-174)

L'apartat participatiu de www.cccbeducacio.org està obert des d'ara a recollir experiències dutes a terme segons aquestes premises. De fet, diversos treballs ja publicats, que anirem destacant els propers mesos, se sitúen clarament dins d'aquesta "manera de procedir" proposada per Lipovetsky i Serroy.

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135