Cercador

  • La Trieste de Magris
  • Itineraris CCCB
  • Navegador
  • Arxiu Cerdà

Actualitat

28\02\2011

Navega per la Barcelona d'avui i d'ahir

Coneixeu el Navegador interactiu del CCCB ? Aquesta cartografia versàtil de la ciutat de Barcelona ha estat renovada per tal de permetre noves funcionalitats. L'eina, de gran potencial educatiu, va estar creada amb motiu de l'Any Cerdà i ara ha evolucionat per tal de permetre un major grau de participació pública.

El Navegador interactiu del CCCB és una cartografia de l'àrea metropolitana de Barcelona que permet comparar la ciutat actual amb altres moments de la seva evolució o fins i tot esbrinar com hagués estat en cas d'aplicar-se algun dels projectes urbanístics alternatius al Pla Cerdà. A més a més, aquest Navegador interactiu persegueix l'objectiu de crear un mapa col·laboratiu de la ciutat, per la qual cosa s'ofereix a tots els usuaris la possibilitat d'intervenir sobre el mapa, tot destacant els llocs que considerin o creant itineraris urbans.

Navegador interactiu del CCCB

Així mateix, l'eina permet localitzar les entitats que publiquen continguts a CCCB Educació i visualitzar les seves darreres aportacions.

Per defecte, el mapa mostra tots els continguts de què disposa, que poden ser filtrats per l'usuari en funció dels seus interessos, amagant aquells que no desitgi tenir visibles.

Una altra de les novetats que ofereix l'aplicatiu és la possibilitat de visualitzar a dintre del mapa vídeos de Youtube o d'incorporar-hi àudios en mp3, formats tots dos que poden resultar molt útils a l'hora de crear rutes per la ciutat.

Aquí teniu alguns exemples dels continguts de què ja disposa el mapa:

Itinerari literari: les Rambles a la Guerra Civil

Crònica i anecdotari de Barcelona (ruta fotogràfica per la Barcelona de la primera meitat del s. XX)

Un secret soterrat a la Vila de Gràcia

Estacions fantasma de metro

Recordeu que totes les contribucions que es facin al mapa aniran apareixent a través del compte de Twitter @navegadorbcn

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135