Cercador

  • La Trieste de Magris
  • Itineraris CCCB
  • Navegador
  • Arxiu Cerdà

Actualitat

30\09\2011

PROPOSTA DE PARTICIPACIÓ DOBLE: PANTALLA GLOBAL / CCCBEDUCACIÓ

Com ja vam anunciar al post Gilles Lipovetsky i Jean Serroy en el CCCB. Incubació de l'exposició "Pantalla global" , a partir de l’1 d’octubre s’ha activat una plataforma virtual participativa on es poden enviar vídeos que s’incorporaran a l’exposició presencial que tindrà lloc al CCCB de gener a maig de 2012. Els vídeos, de dos minuts com a màxim, han de basar-se en les set temàtiques (Història, Política, Esport, Publicitat, Excés, Vigilància, Joc) en què s’articula aquesta exposició que explora el poder de les pantalles en la societat actual.
    Tenint en compte la temàtica de l'exposició, l’espai de participació virtual pot ser especialment interessant per als centres educatius on es treballi la cultura audiovisual, des de l’àrea de plàstica de l’educació primària fins a les assignatures de modalitat del batxillerat artístic, sense oblidar, evidentment, les escoles de cinema, les facultats de comunicació audiovisual, els estudis de postgrau o màsters d’aquesta temàtica, centres educatius postobligatoris on la creació audiovisual esdevé la columna vertebral dels seus currículums.
    En tots aquests casos, la participació a Pantalla global es pot complementar amb la publicació a www.cccbeducacio.org dels vídeos acompanyats d’una descripció explicativa del context, les premises i objectius educatius amb què han estat realitzats, a la manera dels making of que ens hem acostumat a visionar acompanyant l’edició en dvd de la majoria de pel·lícules.
    Oferim doncs, dues plataformes complementàries, Pantalla global i CCCBeducació per donar a conèixer la producció audiovisual que des de fa anys es fa regularment en els centres educatius, en molts casos amb uns resultats prou interessants per tal que siguin coneguts en un context cultural més ampli que els doti d’un sentit suplementari.
    Algunes publicacions que figuren en l’arxiu de CCCBeducació certifiquen que l’audiovisual es treballa de forma creativa i resultats esplèndids en molts centres educatius. Al llarg del primer trimestre d’aquests curs, mentre es desenvolupa la incubació de Pantalla global, anirem destacant aquestes publicacions al web, així com els nous treballs fruits de l’oferta participativa que ara es posa en funcionament.
    Esperem la col·laboració dels centres educatius en aquesta iniciativa inèdita i innovadora de construir una exposició a partir de l’exploració de nous estils de participació i contribució pública.

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135