Cercador

  • La Trieste de Magris
  • Itineraris CCCB
  • Navegador
  • Arxiu Cerdà

Propostes

19\10\2010

CONFERÈNCIA DE BAUMAN AL CCCB

El dissabte 23 d’octubre, en el marc de la jornada especial de Kosmopolis 2010, tindrà lloc la conferència de Zygmunt Bauman Noves i velles dimensions de la desigualtat.

Bauman ha analitzat sovint l'educació en el context de la societat "líquida" contemporània (expressió que ell ha encunyat i popularitzat): en són exemples Els reptes de l’educació en la modernitat líquida (conferència pronunciada el 2006 en la Fundació Collserola i editada per Arcàdia), L’educació en un món de diàspores (conferència en els Debats d’educació convocats per iniciativa de la Fundació Bofill i la Universitat Oberta de Catalunya l’any 2008), o el text Espai públic inclòs en el llibre Educació i vida urbana. 20 anys de Ciutats Educadores publicat el 2009 per la Associació Internacional de Ciutats Educadores.

+ INFO

19\10\2010

48h OPEN HOUSE BARCELONA TAMBÉ OBRE EDIFICIS ESCOLARS

48H OPEN HOUSE BARCELONA ha estat un gran esdeveniment cívic i cultural que ha obert, durant el cap de setmana del 16 i 17 d’octubre, prop de 130 edificis a la ciutat de Barcelona. Una iniciativa de l'associació Arquitectura Reversible.

Entre els edificis visitables hi figuraven diverses escoles exemplars des del punt de vista arquitectònic com l’escola Thau o l’escola Eulàlia Bota.

+ INFO

03\09\2010

Conferències i xerrades per a grups

Aquestes són les conferències i xerrades per a grups escolars programades per les properes setmanes.

EXPOSICIÓ: DESAPAREGUTS

Excepcionalment el mateix Gervasio Sánchez ens brindarà la possibilitat de recórrer amb ell l'exposició per explicar-nos mitjançant històries concretes les fotos exposades, tot convidant-nos a l'observació, la reflexió i el debat sobre aquest problema real que han hagut de superar països com el nostre.

De dimarts 22 a divendres 25 de març

Cal reserva prèvia.

+ INFO

02\09\2010

Itineraris urbans per escoles

El servei educatiu del CCCB posa a disposició dels centres escolars els itineraris urbans següents: "Besòs. De frontera a espai públic", "El Poblenou. La ciutat reinventada", "El Raval. La ciutat cosmopolita", "L'Eixample, la forma de la ciutat", i "Llobregat: nou eix metropòlità". Consulteu aquí els detalls de les cinc propostes.

+ INFO

Jason Hawkes. Laberint de Hatfield House, Hertfordshire © Jason Hawkes

01\09\2010

Crea el teu propi laberint als tallers del CCCB

Vine, fes fotos i a través del muntatge de les imatges, sons i textos, crea el teu propi laberint audiovisual amb l’acompanyament d’un equip de persones que es dediquen al cinema, la fotografia i el muntatge. Això és el que proposta el taller Construint laberints, que el servei educatiu del CCCB ha posat en marxa de manera paral·lela a l'exposició Per laberints.

+ INFO

01\09\2010

EL PROJECTE EDUCATIU DE L’ANY CERDÀ ES TRANSFORMA EN CCCB EDUCACIÓ

Potser a molts us resulta familiar el web www.cccbeducacio.org I potser alguns encara no sabeu ben bé per què. CCCB Educació és el web del servei educatiu del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. En aquest cas, però, no es tracta ben bé d’un web nou, sinó del successor de Des de l’educació, la plataforma que es va posar en marxa en motiu de l’Any Cerdà.

+ INFO

18\05\2010

Cloenda de la XV Audiència pública als nois i noies de Barcelona

La presentació al alcalde de les propostes que l’alumnat participant havia elaborat al llarg del curs, en un acte celebrat al Saló de Cent de l'Ajuntament el dia 4 de maig de 2010, ha estat la cloenda de la XV Audiència Pública als nois i noies de Barcelona.

L'audiència, que impulsa l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, s'organitza des del curs escolar 1994-1995. I aquest any s’ha desenvolupat sota el títol Barcelona millora el seu paisatge! Mesures per a la protecció del paisatge urbà.

Algunes escoles participants en aquest projecte havien publicat ja part dels seu treball a la pàgina web de l’Any Cerdà: CEIP Barrufet, Escola Nausica, Escola Sant Felip Neri (1 i 2).

+ INFO

04\05\2010

Primeres peces del projecte "Explorant l'entorn amb la fotografia i el cinema"

Les escoles Baixeras i Pràctiques 2 han estat les primeres que han completat peces de vídeo fetes dins del projecte Explorant l'entorn amb la fotografia i el cinema, elaborat per l'associació A Bao A Qu a petició de l'any Cerdà.

Aquests treballs es poden visionar a les pàgines d'A Bao a Qu i també a les de les escoles implicades en el projecte.

+ INFO

27\04\2010

Els nens i nenes de Nou Barris proposen com millorar l'espai públic

Els dies 21 i 22 d'abril, el Districte de Nou Barris va celebrar dues sessions de l'Audiència Pública de Nenes i Nens, una trobada entre els i les estudiants de cinquè i sisè de primària de diverses escoles de Nou Barris i els tècnics i representants polítics del Districte que se celebra des de fa uns anys amb l'objectiu d'estimular la participació dels nens i nenes en la vida pública, afavorir l'adquisició de coneixements i treballar aspectes com el civisme, l'arribada de nous veïns i moltes altres qüestions d'interés per a la ciutadania.

+ INFO

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135