Cercador

  • La Trieste de Magris
  • Itineraris CCCB
  • Navegador
  • Arxiu Cerdà

Propostes

27\06\2011

Brangulí i la història de l'educació a Barcelona

Una de les postals de difusió de l’exposició Brangulí. Barcelona 1909-1945 recupera una fotografia de 1930 de nens i nenes saltant a la platja de la Barceloneta davant de l’Escola del Mar, anys abans que aquesta fos bombardejada. Efectivament, les fotografies de Brangulí convoquen diverses històries de Barcelona i, en particular, la història de l’educació a la ciutat. En aquest sentit, són especialment sorprenents les fotografies de l’antiga Casa de la Caritat (espai que ocupa avui dia el CCCB) que mostren les activitats educatives que s’hi duien a terme, com s’explica al document pulbicat al lloc web del CCCB Història de la Casa de la Caritat.

+ INFO

19\06\2011

Gilles Lipovetsky i Jean Serroy en el CCCB. Incubació de l'exposició "Pantalla global"

El sociòleg Gilles Lipovetsky i el crític de cinema Jean Serroy participen, el dia 22 de juny al CCCB, en una sessió de debat oberta de l'I+C+i "Pantalla global. Incubant una exposició". Lipovetsky i Serroy, autors del llibre "La pantalla global", són comissaris d'una gran exposició que es podrà veure al CCCB a partir del gener de 2012.
   A partir de setembre es posarà en marxa un dispositiu de participació virtual que permetrà "incubar" l'exposició amb la col·laboració del públic. En aquest sentit, s'obrirà un espai de participació especialment interessant, donada la temàtica de l'exposició, per als centres educatius on es treballi la cultura audiovisual.

+ INFO

13\06\2011

Els festivals Sónar i SonarKids generen adeptes de la música avançada

La tercera edició de SonarKids: Música i experiències creatives per a nens i pares es presenta, amb tot el seu potencial lúdic i pedagògic, el 19 de juny en diversos espais, entre els quals hi ha el CCCB.
   El programa musical del SonarKids inclou la participació de Pioneer DJ Kids, un col·lectiu de joves DJs d'entre 10 i 18 anys format en un taller que dirigeix Rosa Amuedo en el centre públic d'educació secundària Secretari Coloma, de Barcelona.

+ INFO

01\06\2011

BRANGULÍ. BARCELONA 1909-1945

Del 8 de juny al 23 d’octubre de 2011 es pot veure al CCCB l’exposició Brangulí. Barcelona 1909-1945, produïda per la Fundación Telefónica en col·laboració amb l’Arixu Nacional de Catalunya. La rellevància de l’exposició des del punt de vista educatiu es pot comprovar amb els materials sobre Brangulí ja creats tant per la Fundación Telefònica (que ha produït l’exposició i l’ha presentat a Madrid de novembre 2010 a març 2011) com per l’ANC, on està dipositat l’arxiu fotogràfic Fons Brangulí, a partir del qual ha estat possible dur a terme aquest projecte expositiu comissariat per Valentín Vallhonrat i Rafael Levenfeld.

+ INFO

24\05\2011

Art contemporani en centres educatius

Les darreres incorporacions a l’arxiu participatiu de CCCB Educació posen de relleu la presència de l’art contemporani en els centres educatius a través de projectes singulars que combinen l’experimentació i la creativitat.
   Un d’aquests projectes és creadors En RESIDÈNCIA, que s’ha desenvolupat aquest curs en cinc instituts (Vall d’Hebron, Narcís Monturiol, Joan Brossa, Francisco de Goya i Fort Pius). En cadascun dels centres es fa una presentació pública del projecte i finalment es presenta el conjunt en una exposició col·lectiva, com ja es va fer en la primera edició del projecte.
   Un altre exemple singular el constitueix la participació de l’Institut Celestí Bellera de Granollers en el projecte internacional Turbinegeneration de la Tate Modern, que dona com a resultat una exposició, Planeta Bellera 2, a l’Espai d’Arts Roca Umbert de Granollers.

+ INFO

Foto: Glòria Solsona

13\05\2011

Resum de la sessió #eduex

Allò que no sabíem era que precisament un 12 de maig a Alejandro Sanz se li acudiria escriure un tuit amb la paraula "buestra" i que això produiria una resposta a twitter en forma de milers i milers de tuits que acabarien amb el cantant anunciant la seva dimissió com a tuitaire i amb l'incident convertit en tema del dia.

No era l'únic esdeveniment "cultural" que protagonitzava els timelines. N'hi havia d'altres: #culturhack #omniumtweets #cultuit #dialeg... I també #eduex, la sessió d'I+C+i que CCCB Lab i CCCB Educació dedicàvem a debatre sobre educació expandida per segon any consecutiu.

+ INFO

11\05\2011

Segueix en directe la sessió I+C+i Educació expandida #2

Tots aquells que no pugueu assistir a la sessió I+C+i que aquest dijous 12 de maig dediquem a l'educació expandida podeu seguir-la via web a partir de les 11h. Tant els "Casos a debat" del matí com les conclusions i el col·loqui de la tarda seran emesos en streaming.

Així mateix, també tuitejarem en directe a través dels comptes @CCCBeducacio i @CCCBLab, fent servir el hashtag #eduex , que servirà perquè pugueu intervenir al debat i traslladar qüestions als ponents.

+ INFO

06\05\2011

Educació Expandida #2, el debat

Responen les propostes dels centres culturals a les necessitats dels centres educatius? De quina manera s’hauria de repensar la relació entre escoles i centres culturals perquè sigui més beneficiosa per tots dos? Com canvien les noves tecnologies el concepte d’educació? Es pot arribar a pensar en un futur en què el centre educatiu esdevingui un centre de producció cultural? Aquestes i altres qüestions són les que intentarem respondre en el debat de la sessió I+C+i, el proper 12 de maig.

+ INFO

03\05\2011

El 12 de maig, Educació expandida #2 al CCCB

En una sessió celebrada al febrer de 2010 ja es va tractar l'impacte del context digital a l'educació i a les formes d'aprenentatge. Ara, I+C+I reprén el tema i el format, amb una jornada anomenada Educació expandida #2 que organitza en col·laboració amb CCCB Educació.

El dia escollit és el dijous 12 de maig de 2011. Al matí es celebrarà una taula rodona on se sotmetran a debat diversos projectes en curs i a la tarda, després de les conclusions del matí, es durà a terme el debat "Cultura, educació i noves tecnologies". La sessió és gratuïta, però per participar a la taula rodona del matí cal inscriure's prèviament.

+ INFO

29\04\2011

El 3 de maig de 2011 celebrem el #diaMagris

Coincidint amb la investidura de Claudio Magris com a doctor honoris causa per la Universitat de Barcelona, el proper 3 de maig celebrarem el #DIAMAGRIS, una jornada dedicada a difondre documentació, cites i materials multimèdia sobre la figura de l’escriptor italià i sobre l’exposició del CCCB “La Trieste de Magris”.

Twitter serà un dels principals canals de comunicació de la jornada, que es podrà seguir fent servir l’etiqueta #DIAMAGRIS. Podreu contribuir a la conversa sobre Claudio Magris amb els vostres comentaris i seguint les veus del CCCB a Twitter: @cececebe i @CCCBeducacio.

+ INFO

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135