Cercador

  • La Trieste de Magris
  • Itineraris CCCB
  • Navegador
  • Arxiu Cerdą

Propostes

26\04\2011

Gervasio Sánchez comenta les seves fotografies a l'exposició Desapareguts

Només falten uns dies perquè l'exposició "Desapareguts" tanqui definitivament les portes al CCCB. Si encara penseu en visitar-la, teniu temps fins el dia 1 de maig. I si no és el cas, podeu veure aquest vídeo en què el fotoperiodista Gervasio Sánchez recorre l'exposició comentant les seves fotografies.

Des què va acabar d’estudiar periodisme, Gervasio Sánchez es va interessar pels milers de casos de desaparició forçosa que s’han produït a països de tol el món. El resultat d’anys de recerca és la mostra documental “Desapareguts” que s’ha pogut veure simultàniament a tres centres d’art i museus d’Espanya.

+ INFO

14\04\2011

El 15 d'abril alliberem llibres per la ciutat

Tots els anys passa el mateix. En arribar la primavera els llibres tenen ganes de sortir al carrer i trobar lectors. Per ajudar-los, el CCCB ha decidit sumar-se al bookcrossing que, per cinquè any consecutiu celebren 31 museus i centres culturals de tot l'Estat. Enguany, la iniciativa es portarà a terme el 15 d'abril i s'alliberaran 2.500 llibres a 17 ciutats. L'objectiu és el "d'inundar" les ciutats amb volums sobre les diferents disciplines artístiques procedents de la bossa de duplicats dels centres participants.

+ INFO

12\04\2011

Performance sonora a l'Institut Joan Brossa

El divendres 15 d’abril a les 18h s’estrena la performance sonora que Josep-Maria Balanyà ha creat juntament amb els estudiants de 4t d’ESO de l’Institut Joan Brossa en el marc de Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona, una iniciativa que ja es va dur a terme en el curs 2009-2010 i està recollida al nostre arxiu.

+ INFO

12\04\2011

Cinema al voltant de "Desapareguts"

El Departament d’educació del Musac de Lleó ha organitzat un cicle de cinema al voltant del tema de l’exposició Desaparecidos de Gervasio Sánchez. El MUSAC presenta aquesta exposició simultàniament amb La Casa Encendida i el CCCB, on es pot visitar fins a l’1 de maig.

El CCCB ha realitzat uns debats i unes visites -comentades per Gervasio Sánchez- que han format part de l'oferta educativa del centre. El cinema no ha figurat en aquestes activitats complementàries. Tanmateix, la facilitat d’accés a algunes de les pel·lícules projectades al MUSAC fa que sigui interessant tenir-les en compte per tal de fer-ne un visionat abans o després de visitar l’exposició.

Lllistem a continuació els títols dels films que s’han presentat en el MUSAC.

+ INFO

07\04\2011

ENDINSA'T AL MÓN LLIBRE, LA FESTA DEL LLIBRE PER A NENS I NENES

Dissabte 9 i diumenge 10 d'abril són dos dies que integren un cap de setmana especial: el de l'edició de 2011 de Món Llibre, la festa del llibre per a nens i nenes. Durant dues jornades consecutives, la Plaça de Joan Coromines, el MACBA i el CCCB es converteixen en espais dedicats a la literatura infantil, amb un programa farcit d'activitats.

Entre els convidats d'aquesta edició hi ha l'il·lustrador japonès Taro Gomi, Joan Garriga, cantant de La troba kungfú, a més d'escriptors, il·lustradors, performers o fins i tot b-boys que faran una demostració de hip hop.

Tota la informació, al web de MÓN LLIBRE 2011.

+ INFO

01\04\2011

FILMS EN DISCUSSIÓ

"Films en discussió" és un programa de quatre sessions en forma de projeccions, tallers i trobades, d'especial interès per a cinèfils en general i professors i estudiants de cinema en particular.

Les
sessions es duran a terme, del 4 al 6 d'abril, a la sala d'actes de l'Institut Francès i a l'auditori del CCCB. No cal inscriure's. Les sessions del IF són gratuïtes i les del CCCB al preu de l'entrada normal d'Xcèntric (4 , reduïda 3 €, amics CCCB gratis).

Programa en PDF

+ INFO

Kosmopolis. CCCB. © Albert Uriach, 2011.

29\03\2011

EL MAPA LITERARI JA ESTÀ A LES VOSTRES MANS

Després d'haver presentat el Mapa literari de Barcelona durant el festival Kosmopolis, només ens queda fer dues coses: donar-vos les gràcies a tots els que hi heu contribuït durant els primers dies i deixar-lo definitivament a les vostres mans. Després de la primera embranzida, la cartografia compta ja amb un bon nombre de referències i ara queda completament oberta perquè la seguiu fent crèixer de manera col·laborativa des de casa o des de les aules.

Entre els continguts que s'hi han abocat durant el festival Kosmopolis, destaquem les lectures que els autors Jaume Benavente, Olga Merino i A.G. Porta van afegir als itineraris creats sobre les seves pròpies novel·les.

+ INFO

23\03\2011

El mapa literari de Barcelona, al festival de literatura Kosmopolis

Entre el dijous 24 i el dissabte 26 de març de 2011, el CCCB acull el festival de literatura amplificada Kosmopolis . Aprofitant l'ocasió, habilitarem un espai dedicat al Mapa literari de Barcelona , que està omplint la cartografia del Navegador interactiu del CCCB de punts relacionats amb la literatura.

L'activitat del Mapa literari de Barcelona posarà a l'abast de tots els visitants de Kosmopolis un dispositiu per fer possible l'enregistrament de textos relacionats amb la ciutat i la seva ubicació a la cartografia metropolitana. Si teniu ganes de posar la vostra veu als textos dels escriptors que han parlat de Barcelona, veniu-nos a veure a Kosmopolis.

+ INFO

18\03\2011

Primavera literària a CCCB Educació

Aprofitant la celebració de la festa de la literatura amplificada que és Kosmopolis , volem destacar (i alhora agrair) un conjunt de participacions que figuren en el nostre arxiu i que tenen la literatura com a tema i font d’inspiració.

Els seus autors (docents, estudiants, grups universitaris de recerca…) són tan variats com els formats de presentació utilitzats (audiovisuals, jocs d’ordinador, itineraris literaris, exposicions, pàgines web, blogs, projectes d’artista, etc.). Adjuntem un llistat d’enllaços a una selecció d’aquestes participacions i us convidem a explorar les seves aportacions, que contribueixen a fer de la literatura una festa.

+ INFO

09\03\2011

Ens ajudes a fer un mapa literari de Barcelona?

Aprofitant les noves funcionalitats que ofereix el Navegador interactiu del CCCB hem decidit proposar-vos una activitat relacionada amb els llibres: crear un mapa de la Barcelona literària. Es tracta de seleccionar fragments literaris que facin referència a indrets de la ciutat i localitzar-los al mapa. A més d’incloure o enllaçar el text citat al mateix Navegador, l’aplicació permet incorporar-hi arxius sonors i vídeos.

Per començar a farcir el mapa de contingut hem comptat amb la col·laboració de Biblioteques de Barcelona, que ha creat un seguit d'itineraris d'exemple (podeu veure'ls tots, aquí).

+ INFO

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135