Cercador

  • La Trieste de Magris
  • Itineraris CCCB
  • Navegador
  • Arxiu Cerdà

Propostes

08\03\2011

OBRE LES PORTES L'EXPOSICIÓ LA TRIESTE DE MAGRIS

La de l'escriptor Claudio Magris és la figura que serveix com a fil conductor d'aquesta exposició sobre la ciutat italiana de Trieste que romandrà al CCCB des del 9 de març fins el 17 de juliol de 2011. Ciutat fronterera on es barregen llengües i cultures, Trieste ha estat també lloc de naixement o de residència d'un grapat d'intel·lectuals entre els quals hi ha, a més del mateix Magris, Italo Svevo, Umberto Saba, Rainer Maria Rilke, Scipio Slataper, James Joyce…

ACTIVITATS I PROPOSTES EDUCATIVES

+ INFO

01\03\2011

OVNI 2011 AL CCCB

Del 22 al 27 de febrer ha tingut lloc al Auditori i al Hall del CCCB l’edició de 2011 de la mostra de video independent OVNI. Des del punt de vista educatiu, cal destacar la programació de Consuming kids, the commercialization of chilhood, una realització d’Adriana Barbaro on es denuncia la implacable maquinària de màrqueting que incita constantment al consum (també de productes suposadament educatius) als nens, joves i pares americans.

+ INFO

28\02\2011

Navega per la Barcelona d'avui i d'ahir

Coneixeu el Navegador interactiu del CCCB ? Ara aquesta cartografia versàtil de la ciutat de Barcelona ha estat renovada per tal de permetre noves funcionalitats. L'eina, de gran potencial educatiu, va estar creada amb motiu de l'Any Cerdà i ara ha evolucionat per tal de permetre un major grau de participació pública.

Accedeix al Navegador interactiu del CCCB

+ INFO

24\02\2011

Conferència de Ricard Solé

El fons multimèdia de l’Arxiu del CCCB consituteix per si mateix una font inesgotable de recursos educatius, en permetre visualitzar conferències i debats duts a terme al centre i, per tant, via internet, donar a conèixer el seu contingut en el context de qualsevol aula o espai de debat.
   Un bon exemple, especialment interessant per a docents i estudiants de ciències interessats en la recerca, és la recent conferència que Ricard Solé, professor i investigador de la UPF, va fer en el marc de l’I+C+i dedicat a la Serendipia, seguint el fil de la pregunta: ¿Hem entrenat correctament la nostra ment per a innovar i trobar solucions a problemes complexos?

+ INFO

13\02\2011

ANIMAC AL CCCB'11

L'11 de febrer, l'auditori del CCCB va acollir la presentació de l'edició de 2011 de la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, que tiindrà lloc a Lleida del 24 al 27 de febrer. La sessió va comptar amb la presència del realitzador Syd Garon que va comentar la projecció d'alguns dels seus treballs d'animació més celebrats.
   L'ANIMAC té una important dimensió educativa, amb diverses activitats per al públic jove, entre les quals cal destacar la convocatòria del concurs Es pot animac.

+ INFO

21\01\2011

El CCCB, La Casa Encendida i el MUSAC presenten l'exposició "Desapareguts"

 

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, La Casa Encendida de Obra Social Caja Madrid i El Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León presenten simultàniament l’exposició “Desapareguts”. Aquesta mostra del fotoperiodista Gervasio Sánchez pretén aproximar-nos al tema de la desaparició forçosa a països de tot el món. La mostra s'inaugura el dia 1 de febrer de 2011 i romandrà oberta fins l'1 de maig de 2011. 

ACTIVITATS I PROPOSTES EDUCATIVES

+ INFO

13\01\2011

El laberint surt del CCCB

Per una vegada és el laberint qui ha trobat la sortida. L’exposició Per laberints, la primera amb què hem treballat des del web de CCCB Educació, ha deixat el Centre de Cultura Contemporània per viatjar a la ciutat de València. L’atenció que ha generat l’ha convertida en una de les exposicions més vistes de la història del centre, però més enllà de les estadístiques destaquen la quantitat i la qualitat dels continguts paral·lels que ha generat.

Consulteu aquí el llistat complet de publicacions relacionades.

+ INFO

12\01\2011

Cicle de debats sobre la crisi al CCCB

El sotrac de la crisi econòmica ens ha despertat bruscament del somni de benestar en què estàvem immersos. Sense quasi transició, hem passat de viure aliens a les preocupacions sobre el futur a desfilar desesperançats cap a un avenir incert.

El CCCB ha programat a partir del 17 de gener un cicle de debats sobre la crisi.

Podeu consultar aquí el PROGRAMA COMPLET.

L'entrada és gratuïta pels docents amb el carnet de la Generalitat.

+ INFO

11\01\2011

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "SER IMMIGRANT A CATALUNYA"

El 13 de gener, a les 19 hores, es presenta al CCCB el llibre Ser immigrant a Catalunya (Edicions 62, 2010). Aquesta publicació és el resultat d’un treball de recerca i documentació encarregat pel CCCB sobre el capital social i cultural de la immigració procedent de països empobrits, així com dels mecanismes i les formes principals de la seva integració o exclusió.

En els últims anys el CCCB ha analitzat el fenomen de la immigració en diversos espais de la seva programació. Cal destacar el cicle de conferències Immigració: el capital social i cultural , consultable en el fons multimèdia de l’Arxiu del CCCB.

+ INFO

10\01\2011

Escoles i instituts participen en l'exposició Drap-Art'10

Del 17 de desembre al 9 de gener de 2011 el CCCB ha acollit el 7è Festival Internacional de Reciclatge Artístic de Catalunya, en el marc del qual s’ha presentat l’exposició col·lectiva Drap-Art’10. La sala final de l’exposició s’ha dedicat a projectes realitzats en escoles i instituts seguint una proposta de l’Agenda 21 Escolar, un programa que té com a objectiu crear una cultura a favor de la racionalització de l’ús i consum dels materials i la seva reutilització, i que col·labora des del 2009 amb la xarxa DrapArt.

+ INFO

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135